Korsfestet julenissen

Lei av kjøpepresset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Washington-mannen Art Conrad var så gørrende lei julestri og kjøpepress, at han i forrige uke bestemte seg for å gjøre opprør. Han spikret en julenissefigur til et kors og plasserte figuren i hagen, skriver lokalavisa Kitsap Sun.

-Julenissen har blitt korrumpert i forhold til sin opprinnelige mening. Nå er han bare en platform som skal hjelpe bedrifter med å selge mer, sier Conrad til Kitsap Sun.

Bildet av nissen pryder i tillegg julekortene hans, som bærer julehilsenen: «Julenissen døde slik at du kan bruke Mastercard».

Julenissen på korset er ikke bare en kritikk av kjøpepresset i julestria, Conrad ønsker også å sette fokus på redselen for å være politisk ukorrekt.

Til lokalavisa forteller han at han fikk ideen da han leste en historie om et japansk kjøpesenter som på femtitallet blandet julesymbolene og korsfestet nissen.

Historien om kjøpesentertabben er en kjent japansk vandrehistorie, og Conrad er ikke den eneste som har latt seg inspirere av den.

I fjor stilte den kanadiske kunstneren Jimmy Wright, som er mest kjent for bilder av isbjørner, ut et lignende verk i hagen sin i Metchosin, British Columbia. Hans prosjekt var også en kritikk av kommersialiseringen av jula.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer