Korstog mot islam

Fjordmans skriverier tyder på at han kan svært lite om islam og hvordan religionen praktiseres i ulike land.

- IKKE EKSPERT: «Jensen gir seg ut for å være ekspert på islam. Hans skriverier tyder på det motsatte,» skriver artikkelforfatteren.
Foto: Skjermdump/ Scanpix
- IKKE EKSPERT: «Jensen gir seg ut for å være ekspert på islam. Hans skriverier tyder på det motsatte,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Skjermdump/ Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under tittelen «Islamofile illusjoner» fortsetter Peder Jensen, alias Fjordman, sitt korstog mot islam. Jensen gir seg ut for å være ekspert på islam. Hans skriverier tyder på det motsatte, at han kan svært lite om islam og hvordan religionen praktiseres i ulike land.

Mange år tilbake hadde jeg den gleden av å bo ett år i Libanon, som FN-soldat. Libanon er et land med et stort flertall muslimer. De muslimene jeg møtte der, var mennesker som hadde større toleranse, større kunnskaper og større respekt for andre religioner enn man møter i de fleste kristne bevegelser i Norge.

Mye tyder på at Jensen baserer sine kunnskaper på det han opplevde i Kairo i 2001 da han studerte der. Å konkludere om islamsk praksis basert på enkelte erfaringer fra Kairo, er som å trekke slutninger om hvordan kristendommen praktiseres i verden, basert på et opphold i Brooklyn i New York.

Jeg har også reist i andre muslimske land, som for eksempel Kosovo, der jeg har møtt en helt annen islam enn den Jensen mener er den eneste og som «ikke kan forenes med vår måte å leve på». Det finnes mer enn én milliard muslimer i denne verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer