Korstog mot kommunister

Vi går ikke inn i kampen mot rasisme for å bygge kommunistpartiet.

SKAL KOMMUNISTER FORVISES? I SOS Rasisme jobber hvert år hundrevis av frivillige antirasister utallige timer, skriver Tjen Folkets Henrik Ormåsen. Bildet er fra en demonstrasjon mot henleggelse av Obiora-saken. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen/scanpix
SKAL KOMMUNISTER FORVISES? I SOS Rasisme jobber hvert år hundrevis av frivillige antirasister utallige timer, skriver Tjen Folkets Henrik Ormåsen. Bildet er fra en demonstrasjon mot henleggelse av Obiora-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen/scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TJEN FOLKET: Dagbladet har nå kastet seg på den bølgen av antikommunisme som i lengre tid har herjet deler av norsk offentlighet. Denne uken er det spesielt de kommunistene som er aktive i organisasjonen SOS Rasisme som skal henges ut.

I tirsdagens utgave av avisa framstilles kommunisters deltagelse i frivillige organisasjoner som skumle og suspekte saker. Jeg er tydeligvis en en av disse skumle personene. Det underliggende budskapet er at de som er kommunister bør feies ut av SOS Rasisme, og eventuelle andre organisasjoner hvor de har lagt ned mye personlig innsats og derfor har fått tillit. Det hadde kanskje vært greiere for Dagbladet om alle kommunister var merket med en rød stjerne så alle kunne se hvor de var?

SLIKE KORSTOG er ikke noe nytt fenomen. Senantor McCarthy ledet an i et felttog mot kommunister i USA på starten av -50-tallet. Tusenvis av kommunister og folk som har blitt mistenkt for å være kommunister har mistet jobbene sine, blitt utsatt for mobbing og fått livene ødelagt på grunn av disse hekseprosessene. Barn og andre familiemedlemmer er også blitt mobbet og sosialt uglesett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer