Korstog mot verdens ondskap

Dokkefilm med relativt platt politisk satire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Tenk deg Action Man og Barbie slå sine pjalter sammen for verdensfreden og - kaboiiing! - her kommer selveste verdenspolitiet: Team America. Det de måtte mangle av tankekapasitet tar de igjen i veltrente biceps, hvite tenner og prangende pupper.

De nevnte dokkene opptrer ikke selv, men har mange kloninger i Trey Parkers «Team America». Han og medforfatter Matt Stone er parhestene bak «South Park». Nå tar de for seg et aktuelt politisk poeng; USAs naivistiske korstog mot verdens ondskap, altså terrorister, franskmenn og liberale Hollywood-skuespillere. Selv var jeg motivert for frekk politisk satire da jeg så denne filmen i USA like før det amerikanske presidentvalget i fjor høst. Bare på ett punkt klarte filmen å få meg til å le, og det handlet om alt annet enn politikk. Det handlet om sex, så overtydelig og instruktivt som det aldri er vist på amerikanske kinolerreter før. Oralsex, analsex og alt hva en europeer måtte begjære. Men utført av dokker, like stive som Ken og Barbie. Ellers rykker stormtroppene i verdenspolitiet ut fra hjemmebasen i Mount Rushmore, kræsjlander i arabiske torghandlere, Eiffeltårnet og sine egne plattheter. Humoren er i beste fall gymnaseal, dessuten er den reaksjonær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer