Kort og godt

Fra de danske skaperne av «Hitman»-serien kommer her et særdeles likendes spill. I «Freedom Fighters» har Sovjetunionen vunnet den kalde krigen, og de er fortsatt et mektig velde. Hvorfor skulle de da ikke invadere New York, slik de her gjør?

Du spiller en rørlegger (ikke Mario!) som havner midt oppi det hele, og i løpet av kort tid kommer du deg høyt opp i undergrunnsbevegelsen, «gutta i kloakken», liksom.

På tross av det gode utgangspunktet spiller ikke historien så stor rolle i spillet, det er pur, beinhard tredjepersons action det dreier seg om. I motsetning til «Hitman», der det var mye sniking, er det her mest rett på-taktikk, med støtte fra flere andre frihetskjempere (tross enkelte, sitrende spennende kikkertsikte-øyeblikk).

Etterhvert som spillet skrider frem, sanker du såkalte karismapoeng. Jo flere poeng du får, desto flere kan du ha med på laget ditt- begrenset oppad til tolv stykker.

Med et slikt antall er det viktig at de ikke virrer formålsløst rundt, og det har utviklerne heldigvis klart å unngå.

Enten du gir lagkameratene ordrer, én og én, eller velger å bare la dem følge deg som back-up, gjør de en god jobb i å renske Manhattans gater for sovjetiske svin. På tross av spillets korte levetid, og mangelen på flerspillermuligheter, er det likevel ikke vanskelig å anbefale det på det varmeste.