Kortfilm i hundre

Johanne Helgeland lagde film om sult i en bil med stoppeklokke og redningsvest. Det brukte hun to uker på. Nå kan du være med bestemme hva en kortfilm skal handle om.

Regissør Johanne Helgeland (28) fikk ifjor en utfordring. I forkant av utendørs kortfilm-festivalen Zoomin\' ble folk invitert til å stemme inn stikkord for en kortfilm. Når folket hadde sagt sitt måtte Johanne, manusforfatter Anders Teigen, og utøvende produsent Hege Astrup lage film med en ung mann og kvinne om temaet sult. Location skulle være en bil og rekvisitter var redningsvest og stoppeklokke.

- Når jeg og manusforfatter Anders så hvilke ord som var stemt inn tenkte vi at det måtte bli en surrealistisk film, forteller Johanna. - Resultatet ble en liten kjærlighetshistorie....eller begynnelsen på en kjærlighetshistorie.

- Den er søt, morsom og litt ekkel på et punkt, forklarer utøvende produsent Hege Astrup (26).

Hektisk

«Plenty of Fish» handler om en kvinne og en mann som er helt på felgen. Begge er nettopp dumpet av kjæresten. Hun har nettopp blitt kastet av danskebåten uten å få i seg mat. Han har krasjet i bilen etter en fest og våkner dehydrert og sulten på kjærlighet. Sju minutter film laget på to små og hektiske uker.

- Vi fikk stikkordene på mandag, manus var ferdig på onsdag, vi skjøt filmen påfølgende helg, klippet en natt, lydla en natt og så ble den vist på Zoomin-festivalen helgen etter. Det var to hektiske uker, jeg tror ikke Johanne sov særlig mye, sier Hege.

Filmen ble ifølge de to godt mottatt på festivalen, til tross for et budsjett på 1000 kroner og den korte produksjonstiden.

- Men jeg tror nok folk liker den bedre etter at de har hørt om premissene vi laget den under, sier Johanna.

Årets konkurranse

23. til 25. august arrangeres årets Zoomin\'-festival i Oslo. I tre dager kan folk ta turen innom Kontraskjæret ved Akershus festning for tre dager med gratis kortfilm. Nå har du sjansen til å påvirke hva en av filmene skal handle om.

Hvilke stikkord mener du det blir god film av? Hvilke ord kan du sette sammen slik at regissøren, produsenten og manusforfatteren virkelig må grave nederst i den kreative skuffen for å komme i mål? Velg mellom stikkordene nedenfor. Du kan også komme med en liten kommentar til hva du forventer skal skje.

Du kommer tilbake til denne siden når du har sendt inn forslaget ditt. Skjemaet er da tomt igjen.

Konkurransen varer fram til og med 5. juli. Vinneren blir kåret på kjellerklubben på Klingenberg mandag 8. juli. Vinneren får være med en dag på innspillingen av kortfilmen.

Regissør i år er Dag Mørk. Han har produsert en rekke kortfilmer som «Robert Johnsen» (2000), «Tur Retur» (1999), og Cannes-deltakeren «Loddrett, Vannrett» (1997). Mørk var også utøvende produsent på spillefilmen «Glasskår» som hadde premiere i vinter. Som regissør husker vi han fra Doggybag med filmen «Stuck».

SULTNE:</B> Even Lynne og Ines Prange spiller sultne i en bil med stoppeklokke og redningsvest.
KJAPPE:</B> Hege Astrup (t.v) og Johanne Helgeland lagde filmen «Plenty of Fish» basert hva leserne ville at filmen skulle handle om.