Kortfilm i hundre

Johanne Helgeland lagde film om sult i en bil med stoppeklokke og redningsvest. Det brukte hun to uker på. Nå kan du være med bestemme hva en kortfilm skal handle om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regissør Johanne Helgeland (28) fikk ifjor en utfordring. I forkant av utendørs kortfilm-festivalen Zoomin\' ble folk invitert til å stemme inn stikkord for en kortfilm. Når folket hadde sagt sitt måtte Johanne, manusforfatter Anders Teigen, og utøvende produsent Hege Astrup lage film med en ung mann og kvinne om temaet sult. Location skulle være en bil og rekvisitter var redningsvest og stoppeklokke.

- Når jeg og manusforfatter Anders så hvilke ord som var stemt inn tenkte vi at det måtte bli en surrealistisk film, forteller Johanna. - Resultatet ble en liten kjærlighetshistorie....eller begynnelsen på en kjærlighetshistorie.

- Den er søt, morsom og litt ekkel på et punkt, forklarer utøvende produsent Hege Astrup (26).

Hektisk

«Plenty of Fish» handler om en kvinne og en mann som er helt på felgen. Begge er nettopp dumpet av kjæresten. Hun har nettopp blitt kastet av danskebåten uten å få i seg mat. Han har krasjet i bilen etter en fest og våkner dehydrert og sulten på kjærlighet. Sju minutter film laget på to små og hektiske uker.

- Vi fikk stikkordene på mandag, manus var ferdig på onsdag, vi skjøt filmen påfølgende helg, klippet en natt, lydla en natt og så ble den vist på Zoomin-festivalen helgen etter. Det var to hektiske uker, jeg tror ikke Johanne sov særlig mye, sier Hege.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer