Kortvarig småpirk

CSI er en politiserie som jeg faktisk synes funker helt ålreit. Du får i tillegg til det klassiske politiarbeidet et innsyn i fysikkens og kjemiens verden, milevis unna det de fleste av oss lærte på skolen.

«CSI: Dark Motives» er det andre spillet fra TV-serien, men denne gangen er både grafikken, etterforskningsutstyret du kan bruke og oppdragene av en høyere standard - i motsetning til sist gang er faktisk dette spillet noe av en utfordring.

Du får i løpet av spillets gang bryne deg på fem forskjellige saker, og ved hjelp av å samle bevis og avhøre vitner og mistenkte skal du finne fram til hva som egentlig har skjedd - sterkt hjulpet av CSI-kollegene både i labben og i det medisinske feltet.

Det er ikke alltid like lett å finne det ene fragmenterte hårstrået som kan føre saken videre, noe som resulterer i at du ikke bare én gang vil sitte frustrerende hardt fast, inntil du finner det bittelille området på skjermen du så mange ganger har oversett.

Riktignok er det flere vanskelighetsgrader å velge mellom - det er ikke alltid like lett å finne pikselen i høystakken - men når nok en oppfølger kommer håper jeg at vi får litt mer frihet fra manuskriptet og mye mer enn bare fem saker å spille gjennom.