Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kosecamp

Sjarmerende, men ikke spennende i Nina Persson-leiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Her var det koselig,» sa Nina Persson på godt svorsk på Rockefeller i går kveld. Det var en treffende beskrivelse av en konsert som var mer trivelig og mysig enn den var spennende.

Akkurat som The Cardigans lagde utsøkte plater, men aldri var spesielt bra på konsert, makter heller ikke Nina Persson og hennes nye band å gjenskape den elegansen og dynamikken som preger «A Camp»-albumet, og særlig singelen «I Can Buy You» - en låt som var den eneste som framkalte spontanapplaus fra et smådaft Rockefeller-publikum.

Nina Persson kombinerer yndigheten og den søtladne sjarmen til Malin på Saltkråkan med en kjølig og uoppnåelig rockbabe-personlighet, men selv etter mange års erfaring som gallionsfigur for The Cardigans verden rundt er det underlig at hun fortsatt mangler en tilsvarende karisma og autoritet som sangerinne og underholder.

Når det er sagt, sang hun i går kveld bedre enn hun noen gang har gjort med Cardigans i konsertsammenheng. Nina virker mer komfortabel med å fronte sitt personlige materiale, særlig når hun stilsikkert synger seg gjennom sine egne, Gram Parsons-inspirerte countrysoul-høydepunkter som «Song For The Leftovers» og en av årets absolutt flotteste singler «I Can Buy You».

Campingturen varte i en time og et kvarter, men publikum fikk strengt tatt mer enn de fortjente med to runder med ekstranumre, den siste besto av to fine coverversjoner av henholdsvis snålingen Daniel Johnstons «Walking The Cow» og Neil Youngs eksistensialisme-blues «On The Beach» .

Og alle var enige om at det hadde vært en hyggelig tur.

SVENSK SJARM: Nina Persson har sjarm, men amngler tilsvarende karisma som sangerinne, mener Dagbladets anmelder.
Hele Norges coronakart