Koselig gjensyn med Flåklypa-gjengen

Men er Nintendo DS-spillet litt ubalansert?

|||Norske barn i alle aldrer har et godt innarbeidet kjærlighetsforhold til Kjell Aukrust og Ivo Caprinos figurer — og da gjerne Solan, Ludvig og de andre fra «Flåklypa Grand Prix».

Både filmen og etter hvert dataspillet basert på hendelsene på og rundt Flåklypa-toppen har gjort stor suksess, og nå er det duket også for en håndholdt suksess.

Det er nemlig liten tvil om at «Flåklypa Grand Prix» til Nintendo DS vil selge svært godt — tryggere spillproduksjoner er det vanskelig å finne i Norge.

I spillet får du styre både Solan og Ludvig rundt omkring verkstedet til Reodor Felgen. Han jobber med å bygge ferdig Il Tempo Gigante, men mangler en lang rekke bildeler — og det er disse dere må finne til ham.

For å skaffe til veie delene som ligger strødd rundt, må du løse en rekke forskjellige oppgaver av kjent karakter. Her må du sortere post, fange fallende epler, reparere sykler, vanne planter, gå i labyrinter, legge puslespill og mer til.

Gjør du det godt nok belønnes du med biter til racerbilen, og samler du nok kan du til slutt få kjøre om kapp med Il Tempo Gigante og flere andre biler.

1

Noen av oppgavene er svært enkle og baserer seg på et repeterende handlingsmønster, noe som passer for de aller yngste. Andre krever derimot en litt mer erfaren hånd.

Spillområdet på Flåklypa-toppen er koselig med stemningssettende musikk, men blir fort «utspilt» — det er etter hvert lite å gjøre i spillet annet enn å forsøke så slå rekordene i oppgavene, som du får direkte tilgang på fra menyen.

I billøpene du etter hvert får tilgang på, ser du bilene ovenfra. Selv på letteste vanskelighetsgrad er det uforholdsmessig vanskelig å vinne et løp, noe som kan bli frustrerende for de aller yngste.

I tillegg er det vanskelig å planlegge framover i løpet, både med tanke på svinger og gjenstander du kan snappe opp.

At minstemann av og til kan trenge hjelp fra en som er litt eldre, er derfor ikke utenkelig — men til gjengjeld er det i slike stunder der man spiller sammen at de beste spillminnene oppstår.

Koselig gjensyn med Flåklypa-gjengen