«Koselig med peis» kåret til beste norske tv-serie

Fikk terningkast to da den kom.

SAMSPILL: Juryleder Ulrik Eriksen trekker spesielt frem samspillet mellom Stein Winge og Anders Baasmo Christensen. Foto: NRK
SAMSPILL: Juryleder Ulrik Eriksen trekker spesielt frem samspillet mellom Stein Winge og Anders Baasmo Christensen. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): I kveldens Filmbonanza kårer programmet 2000-tallets beste norske tv-serie.

Etter at en jury på ti personer har sett seg opp på norske serier, er det «Koselig med peis» som blir pekt ut som det ypperste som har blitt produsert her til lands siden årtusenskiftet.

Serien fra 2010 handler om en temmelig skakkjørt familie, og har blant andre Anders Baasmo Christensen, Stein Winge, Anders Danielsen Lie og Viktoria Winge i sentrale roller.

- Det gøyeste med dette er at 2000-tallet er langt fra over, jeg kan ha det hengende på veggen til jeg dør og det vil fortsatt være 2000-tallets beste serie, sier manusforfatter og regissør Thomas Seeberg Torjussen.

- Laget utifra et savn Ifølge Torjussen utviklet han og medregissør Daniel Voldheim serien fra tanken om å lage noe de ville sett selv, samtidig som han ønsket å si noe om dagens konsekvenser av familien som skilte seg på 70-tallet.

- Jeg har tro på ting som er laget utifra et savn. Når folk kommer hjem fra utlandet og lager utesteder eller restauranter eller noe annet man savner i byen sin er det ikke for å tjene penger. Man vet aldri om man deler savnet med andre, men man er ikke mer unik enn at man stort sett gjør det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer