Koseprins søker «kjæreste»

Lesbe fanget i guttekropp? Eller bare verdens søteste gutt? Uansett: Vi trenger ikke låse inn døtrene våre.

VI KJENNER FENOMENET som en gjentatt uforklarlig hendelse. Voksne som vet bedre, blir like forbløffet hver gang. Hva er det med denne Bieber?, skriver Kjetil Rolness. Illustrasjon: Flu Hartberg
VI KJENNER FENOMENET som en gjentatt uforklarlig hendelse. Voksne som vet bedre, blir like forbløffet hver gang. Hva er det med denne Bieber?, skriver Kjetil Rolness. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JUSTIN DREW BIEBER. En nesten helt vanlig nittenåring. Visstnok fra Canada. Flink til å synge og danse. Lager helt grei R&B-pop. Kristen, mot krig, abort og sex før forholdet er fast. Hadde kjæreste. Stort potensiale.

Ok, vi prøver igjen:

BIEBER FEVER. Like smittsomt som meslinger. Et globalt sikkerhetsproblem. Flytter tentamen på norske skoler. Sørger for halve trafikken på internett (bortimot). Hjemsøker Simpsons og South Park. Selger parfyme. Hysteri på nivå med Elvis, Beatles og Michael Jackson.

VI KJENNER FENOMENET som en gjentatt uforklarlig hendelse. Voksne som vet bedre, blir like forbløffet hver gang. Hva er det med denne Bieber? Mannlige, middelaldrende musikkeksperter kan alltid fortelle hva det ikke er: talentet og betydningen til Elvis, Beatles og Michael Jackson.

Helt enig. J. K. Rowling kan overhodet ikke sammenlignes med Shakespeare, Proust og Knausgård.

SÅ DA SPØR vi psykologen, som snakker om besettelse, massesuggesjon, dopamin i hjernen og jentepubertet. Fjortiser foretrekker snille idoler uten truende seksualitet. Og foreldre puster letter ut. Vi vil også ha rocken vår i fred. Keith Richards og Paul McCartney ble stoppet i tollen med marihuana. Bieber ble stoppet med den nusselige apen Mally, som han fikk i bursdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer