Koserock

Sting har gått fra å være musikalsk innovatør og ledestjerne, til å bli koserockattraksjon på parkkonserter. Gårsdagens konsert i Frognerbadet viste en artist som helt er i ferd med å melde seg ut av det gode selskap.

For all del, Sting er jo i det gode selskap i den forstand at han ble møtt med varm applaus fra et samlet Frognerbad allerede idet han kom inn på scenen i går kveld. Og deltakelsen i en tv-reklame for et bilmerke har sørget for at hans siste album, «Brand New Day», fortsatt ligger inne på Billboards albumliste i USA etter nærmere 90 uker.

Men Stings ry som intelligent superstjerne er i ferd med å rakne fullstendig. Konserten i badet viste en artist som er blitt selve symbolet på tilfreds og ufarlig papparock.

Taggfri miks

Sting er viden kjent som en eminent musiker. Og det er et velspillende lag han reiser rundt med på sin tilsynelatende evigvarende «Brand New Day»-turné. Men det låter altså så snilt og polert at man kan få helt fnatt. Og det er noen glade vibrasjoner over 2001-versjonen av Sting som er forferdelig enerverende. Stings komplekse røtter er erstattet taggfri og triviell miks av gla'-gospel, lett jazz og mild pop.

Kosete

Koselig er det, nesten kosete, idet Sting står smilende og vogger med bassen sin som en faderlig lederskikkelse på pinsevennenes sommerkonsert. Trommis Manu Katche kommer fram for å rappe på en låt, men det låter likevel som sånn musikk man kan høre på Smuget på en tirsdag.

Sting synger fortsatt uforskammet bra. Hans varme og følelsesladede stemme kan gi selv middelmådigheter fra 90-tallsplatene en viss sjel. Det bør også sies at det var en mye løsere og mer jammende utgave av mannens band som presenterte seg i badet i går enn under fjorårets Spektrum-utgave. Det førte til fine og til dels ganske inspirerte versjoner av «Moon Over Bourbon Street», «Roxanne» og «Brand New Day».

Uspennende

Det var nok til å lage en, eh, hyggelig konsert, men ikke nok til å forrykke det faktum at Sting er blitt en fantasiløs stjerne som lever på den samme gamle bunken med hits. Slik sett passet han fint inn på årets Norwegian Wood-festival, en festival preget av uambisiøs booking og et helt uspennende program.

Hvis festivalen fortsatt ønsker å bli regnet med, må det kraftig skjerpings til kommende år.