«Kosmonaut» ut i verden

Stefan Faldbakkens kortfilm «Kosmonaut» er valgt ut til hovedkonkurransen til den prestisjefylte filmfestivalen i Venezia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed er det kanskje mindre sørgelig for både Faldbakken og hans produsent Asle Vatn at den norske Amanda-juryen ikke fant den 17 minutter lange filmen prisverdig i Haugesund.

Venezia-festivalen er verdens eldste i sitt slag og har høy prestisje, den viktigste ved siden av festivalene i Cannes og Berlin. For mange rangerer den høyest. En mann som Woody Allen foretrekker for eksempel Venezia.

Ni konkurrenter

I kampen om Sølvløven for kortfilmer konkurrerer «Kosmonaut» mot ni andre bidrag. Programmet for årets arrangement, som går av stabelen fra 29. august til 8. september, offentliggjøres i disse dager.

- Å bli invitert til Venezia betyr at vi har laget noe som forstås internasjonalt. Det betyr mye. Og det betyr mye å komme ned og møte bransjen, å få markedsført filmen og Stefan, sier Asle Vatn.

Oscar-drøm

Han legger ikke skjul på at han godt kan tenke seg en Oscar-nominasjon for Faldbakkens film. Da er det nærmest en forutsetning å ha blitt vist ved en av de store festivalene.

Faldbakken er ikke helt ukjent med Oscar fra før. Han var produsent for den Oscar-nominerte «Små och stora mirakel» i 1999, hans avgangsfilm ved Dramatiska Institutet i Stockholm. «Kosmonaut» er en ganske annen sak, en historie lagt til 1991 og Sovjetunionens sammenbrudd. Kosmonauten Igor Fedorov setter ny rekord i å oppholde seg alene i rommet. Han mister kontakten med hjemmebasen, når opprørere i Kasakhstan bryter kommunikasjonen og Sovjetunionen opphører å fungere. Faldbakken har manus og regi på den russiskspråklige filmen. Kjell Vassdal står for bildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer