Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kosovos uavhengighet

«Kosovo har aldri vært serbisk og jeg har ikke noen planer om å argumentere for det, da det er kjent for hele verden utenom serberne som lever i luftslott. Kosovo har ofret mye og mistet mye.

Mr.Prishtina

«Hvorfor vil Serbia beholde Kosovo? Kosovo-albanerne er i hovedsak muslimer og økonomien i området er fullstendig i dass. Man skulle tro Serbia ville betale dem for å lage sitt eget land... Noen som kan forklare dette?

SN «Kosovo er Serbias hjerte, og det var der den serbiske nasjonen oppstod. Det blir som om vi skulle donere Nidarosdomen til muslimske innvandrere i Trondheim, for at de kan bruke den til moske.

Filoh Soph

«Enkel forklaring. Serbia ønsker landområdet, men ikke menneskene. Vi så jo hvordan Serbia gikk frem overfor folkene som bor i Kosovo, og dersom ikke Nato hadde grepet inn, og stanset myrderiene, ville det ikke vært en eneste Kosovo-albaner igjen i Kosovo. De ville alle vært myrdet....

Groms «Kosovos selvstendighet er mulig kun fordi vesten ønsker å pulverisere serbisk hegemoni i regionen. Før NATOs bombing var Serbia et fremgangsrikt land med gode utsikter til å bli en sterk økonomisk og politisk aktør i Øst-Europa, men fordi landet fremdeles hadde sterke bånd til Russland og motarbeidet amerikansk innflytelse, sørget vesten med USA i spissen å rasere det serbiske samfunnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media