«Kampen for tilværelsen» til HBO

Kostet 80 millioner å produsere, men forsvant i fjor. Nå får NRK-serien nytt liv hos strømmegigant

For ett år siden var «Kampen for tilværelsen» tilsynelatende borte for alltid. Nå er serien snappet opp av HBO.

TILBAKE: NRKs «Kampen for tilværelsen» var en snakkis da den rullet over norske TV-skjermer i 2014 og 2015, men forsvant i fjor høst. Nå gjør HBO serien tilgjengelig for hele Norden. Foto: Thomas Ekström / NRK
TILBAKE: NRKs «Kampen for tilværelsen» var en snakkis da den rullet over norske TV-skjermer i 2014 og 2015, men forsvant i fjor høst. Nå gjør HBO serien tilgjengelig for hele Norden. Foto: Thomas Ekström / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi vet at det har vært mye engasjement rundt denne serien i Norge, og er derfor glade for å kunne tilby denne til både norske fans og nye seere i hele Norden, skriver administrerende direktør Line Mykland i HBO Nordic i en mail til Dagbladet.

Nyheten kommer et drøyt år etter at den NRK-produserte serien forsvant fra rikskringkasterens flater, tilsynelatende for aldri å bli vist igjen.

Gammel avtale

Bakgrunnen for forsvinninga var at rettighetsavtalen rundt gjenbruk av serien var bygget på en gammel modell.

Avtalen baserte seg på at mange flere enn i dag så serier på lineær TV, og gjorde det dermed dyrt for NRK å fortsette å vise serien på sine plattformer.

Med unntak av utvalgte passasjerer hos flyselskapet Norwegian, som kjøpte visningsrettigheter til serien i sommer, har «Kampen for tilværelsen» ikke vært å se på over ett år.

Men fra og med 19. desember vil den igjen være tilgjengelig, da hos HBO Nordic.

Det er dramasjef Ivar Køhn i NRK storfornøyd med.

- Det er en serie som vi er veldig stolte av, så det er en glede at vi fikk avtale med HBO på plass. Det er en god løsning både for publikum og for serien, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer