Kostet dataspillene England EM-billetten?

Keeper vil kaste konsollene.

(Dagbladet.no): Også i dataspillenes verden er fotball en stor greie. Spillserier som «FIFA» og «Pro Evolution Soccer» er med sine årlige utgivelser som regel å finne på toppen av salgsbarometrene.

Nå har West Ham-keeper Robert Green gått ut og anklaget nettopp disse spillene for å ha kostet England EM-billetten da de nylig røk ut av kvalifiseringen, melder AFP.

Mange andre har rettet pekefingre både den ene og andre veien etter nederlaget, men Green - som selv ikke så sistekampen etter at han ble avslått å spille - mener han vet svaret.

- Vi ville hatt det beste laget dersom vi kunne gått inn i hvert hus og kastet bort alle PlayStation, Xbox og dataspill, sier han ifølge nyhetsbyrået.

Man skulle tro at han mener at ungdommen kommer i dårlig form av all spillingen, men uttalelsene viser at det ligger mer bak:

- Vi har de beste spillerne og den beste ligaen i verden. Men måten vi spiller på her er så annerledes. Å se på Premier League er som å se på Formel 1-kjøring - det er så raskt - og så går du på en internasjonal kamp og det arter seg mer som en runde sjakk, sier Green og følger opp:

- Andre land syns å få frem spillere i verdensklasse, i land som Argentina og Brazil er det enten fotball eller ingenting. I motsetning bor vi i et land der vi har valg - og kanskje er viljen og nødvendigheten for å komme videre i livet ikke så klar.

Nå skal det sies at England ikke er det eneste landet i verden der ungdom spiller spill - også her i Norge er fotballspill populært. Mon tro om landslagsgutta hadde gjort det bedre om vi bare hadde disse fotballspillene?

DÅRLIG SPILL PÅ GRUNN AV SPILL: West Ham-keeper Robert Green retter sin pekefinger mot dataspillene etter at England ikke kom til EM. Foto: DAVE THOMPSON / AP / SCANPIX
DÅRLIG SPILL PÅ GRUNN AV SPILL: West Ham-keeper Robert Green retter sin pekefinger mot dataspillene etter at England ikke kom til EM. Foto: DAVE THOMPSON / AP / SCANPIX Vis mer