«JUSTICE LEAGUE»: Actionfilmen består av en gruppe superhelter - Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg og Flash - som skal jobbe sammen for å redde planeten. Filmen har fått kritikk for å bruke mer avslørende kostymer enn forgjengeren «Wonder Woman». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer Vis mer Vis mer

Lettkledd Wonder Woman i «Justice League»

Kostymene i «Justice League» blir slaktet: - Dekk til de vitale organene deres når dere skal slåss

Internett raser over amasonenes nye kostymer i DC Comics superheltunivers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste filmen i DC Comics superheltunivers, «Justice League», hadde premiere for få dager siden, men har allerede rukket å bli en het potet i diskusjonsfora rundt omkring på nettet.

For mens filmens forgjenger «Wonder Woman» ble hyllet for å portrettere en sterk krigerkvinne, har «Justice League» fått en litt annen mottakelse.

Ikke bare har filmens innhold blitt slaktet av anmeldere men nå blir også bekledningen til den kvinnelige besetningen gått i sømmene av ivrige Twitter-brukere, som mener at kostymene er for avslørende.

WONDER WOMAN: «Wonder Woman» er forgjengeren til «Justice League», og handler Wonder Woman, en av karakterene i DC Comics superheltunivers. Gal Gadot spiller Wonder Woman i begge filmene. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer Vis mer

Har mindre klær på seg

I den nyeste filmen har nemlig amasonekrigerne fra Themyscira mye mindre klær på seg - noe som også twitterbruker Atte Timonen (@Rosgakori) påpeker i sin tweet:

- I tilfelle du lurer på det: Her er et bilde som viser hvordan amasonene så ut i «Wonder Woman» ... ved siden av et bilde som viser hvordan de ser ut i «Justice League». De første kostymene er designet av Lindy Hemming, og de andre er designet av Michael Wilkinson. Noen steg i gal retning, synes jeg, skriver Timonen.

Som Timonen påpeker, er kostymene til den nyeste filmen designet av en mann, mens kostymene til «Wonder Woman» ble designet av en kvinne. «Justice League» er også regissert av en mann, Zack Snyder.

«Wonder Woman» ble derimot regissert av kvinnen Patty Jenkins, noe skuespiller Jessica Chastain, kjent fra blant annet «The Martian» viser til:

- Hei, menn, hva ville dere ha kledd dere i når dere slåss? Et hint: dekk til de vitale organene deres! Ugh, jeg savner Patty Jenkins, skriver hun.

Forsvarer kostymene

Men regissør Patty Jenkins har tatt kostymene i forsvar. Diskusjonen rundt amasonenes kostymer har nemlig rast en stund, og i et intervju med CBS i mai sa Jenkins at hun mener man som kvinne skal kunne gå i akkurat det man vil.

- Jeg syns det er kjønnsdiskriminerende å si at du ikke kan gå kledd i hvilket som helst av disse kostymene. Jeg spør meg selv hva jeg ville ha tenkt om en annen superhelt. Dette er fantasi, og det er ikke for noen annen å avgjøre enn den personen som har den fantasien, sier Jenkins til CBS.

Også skuespillerne som spiller amasonene har støttet kostymedesignet. I et intervju med USA Today, sier Brooke Ence, som spiller amasonen Penithiselea, at å vise mer hud ikke plager henne i det hele tatt.

Hun påpeker at ikke alle krigerne brukte de bikiniliknende kostymene, og sier at jentene på filmsettet aldri tenkte på de nye kostymene som en mer «sexy versjon».

Ence har heller ikke noe særlig tro på argumentet til Jessica Chastain og flere andre, om at amasonekrigerne burde ha dekket til de vitale organene sine så de ikke ville blitt skadet i kamp.

- Det kan godt hende, men vi er også supersterke kvinner og det er ikke sikkert noen vil klare å komme så tett innpå oss. Kanskje ingen har en mulighet til å komme nær nok til å skade oss, sier Ence til USA Today.

Norsk amasone

I «Justice League» er verden i sorg etter at Supermann har dødd, og det blir Batman (Ben Affleck) sin oppgave å holde menneskeheten trygg. Sammen med Wonder Woman (Gal Gadot) rekrutterer han et lag av superhelter.

Teamet består av The Flash (Ezra Miller), Cyborg (Ray Fisher) og Aquaman (Jason Momoa), som alle må jobbe sammen for redde verden fra den maktsyke Steppenwolf (Ciaràn Hinds).

Norske Lisa Loven Kongsli spiller i både «Wonder Woman» og «Justice League». Hun har rollen som den beintøffe krigeren Menalippe, som i «Wonder Woman» er med på trene og oppdra Wonder Woman.

Filmen hadde premiere i Norge 15. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer