Kraftfor til folket

Last ned FNs nye dataspill og redd Sheylan fra hungersnød.

(Dagbladet.no): Verdens matvareprogram har utviklet sitt eget dataspill slik at du kan redde innbyggerne på fantasiøya Sheylan fra hungersnød og krig.

I dataspillet «Food Force» skal du blant annet fly helikopter for å finne sultrammede mennesker, utvikle næringsrik mat, flydroppe mat til trengene, rydde miner, og hjelpe innbyggerne til å bygge opp samfunnet igjen slik at de blir selvforsynt på mat.

Spillet er helt gratis, og kan lastes ned fra www.food-force.com

Dagbladet.no har testet spillet. Det er på ingen måte banebrytende, verken når det gjelder grafikk, lyd, spillbarhet, eller spenning.

Men når det er sagt, blir man raskt fristet til å prøve de seks oppdragene flere ganger for å bedre poengsummen. Og det er verd og ta hatten av for FN, som går nye veier for å nå sitt publikum.

Selvsagt er det lagt inn mye informasjon om hvordan Verdens matvareprogram arbeider, og utfordringene de møter hver dag over hele verden. Og spillet er helt uten vold, selv om man i et oppdrag blir konfrontert av en lokal og sulten millits som lar seg friste av dine matvarer.

Det er også lagt ut spesialinformasjon og undervisningsopplegg for lærere, slik at spillet kan inngå i et større opplegg på skolen.

REDD VERDEN: FNs matvareprogram kliner til med gratis dataspill til folket - med oppfordring til å kopiere det videre til venner og kjente. Food Force kan lastes ned <a href=http://www.food-force.com>her</a>.
FINN NØDEN: Du må aller først kartlegge katastrofens omfang. Fly helikopter og finn de som sulter.
MATEN SKAL FRAM: I et av oppdragene må du føre en lastebilkonvoy fram til flykningeleiren. Her kan du støte på både sprengte broer, millitssoldater, punkteringer, og miner.
FLYDROPP: Du skal også droppe mat fra fly - og unngå å treffe feil. Litt vrient, faktisk.