Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kraftig fall i lyttertallene for Kanal 24

Den nye radiosjefen må tåle 17 prosent nedgang i november.

 • Hør Kanal 24 her

  (Dagbladet.no): Den nye Kanal 24-sjefen Jan Erik Pedersen satte i høst igang store forandringer for å få lyttertallene opp i kanalen.

  Og han fikk det som han ville. Lyttertallene gikk opp i august og september, men nå er det ifølge tallene fra TNS Gallup slutt på oppgangen.

  I november hadde Kanal 24 i gjennomsnitt 311.000 lyttere på hverdagene, en nedgang på 17 prosent sammenlignet med måneden før, melder NTB.

  Ifølge Kampanje har nå kanalen mistet de 100 000 lytterne de klarte å tiltrekke seg i høst.

  - Det jobbes fortsatt hardt med produktet vi leverer. Vi har fortsatt en vei å gå både i forhold til produktforbedringer og antall lyttere. At vi har uker med mer enn 400.000 lyttere i snitt på hverdager mener vi er et signal om at vi gjør noe riktig, sier radiosjef Pedersen i en pressemelding.

  Konkurrent P4 har hatt en liten framgang også i november. Kanalen har over én million lyttere på hverdager.

  - I oktober sa vi oss fornøyd med å nærme oss én million lyttere. Når vi nå passerer den magiske grensen har vi nesten ikke ord, sier radiosjef Kalle Lisberg i P4 til NTB.

  Men det er NRK som tar de fleste lytterne. Alle NRK-kanalene øker oppslutningen på hverdager. P1 har 1,67 millioner lyttere, og en oppslutning på 41,3 prosent.

  Kanal 24s lytteroppslutning er nå på 7,1 prosent, mens den har vært på 9 i høst. Målet i løpet av 2005 er å få 500 000 lyttere.

<B>PROFILERTE FOLK:</B> Sarah Natasha Melbye, Brita Møystad Engseth, Anders Høglund og Anders Hornslien.
TOK OVER I AUGUST:</B> Radiosjef Jan Erik Pedersen i Kanal 24 lovet en friskere, yngre og tøffere radiokanal da han tok over. I et par måneder økte han lytteroppslutningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media