Kraftig leservekst på mobilen

20 prosent økning av antall lesere på fire måneder.

Slik ser mobilutgavene til landets tre største aviser ut
Slik ser mobilutgavene til landets tre største aviser ut Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste medier opplever at deres mobilutgaver vokser kraftig for tiden. Etter år med stillstand ser det ut til å være bevegelse å spore og nå øker endelig mobil lesing av internett.

TNS Gallup har siden slutten av 2008 målt mobilt internettbruk. De store nyhetsnettstedene som VG, Dagbladet, Aftenposten, Nettavisen, NRK og TV 2 har i snitt økt antall brukere med 20 prosent siden målingene startet.

VG er størst med sine nesten 110.000 lesere pr uke, Dagbladet har i underkant av 75.000 ukentlige lesere, mens  Aftenposten er tredje størst med omkring 40.000 ukentlige lesere.

På størrelse med Stavanger

VGs  mobil-lesere tilsvarer snart befolkningen i Stavanger, Norges fjerde største by. Dagbladets mobile lesere tilsvarer en av de neste byene på lista, Kristiansand, Fredrikstad eller Tromsø.

Tradisjonelt har mobilt internett vært brukt til å lese nyheter på vei til eller fra jobb eller på reise og ferie. Vi ser nå at det brukes stadig oftere også på ettermiddags og kveldstid. Hvis mobile internettsteder hadde vært plassert på samme liste som andre internettsteder ville VG mobil vært på 45 plass og Dagbladet mobil vært på 64 plass målt i antall brukere pr uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer