Kraftige reaksjoner da NRK-serien forsvant. Nå er den tilbake

Men «Kampen for tilværelsen» kan foreløpig bare sees i lufta.

HAGEBY-LIVET: «Kampen for tilværelsen» følger den polske lingvisten Thomasz' møte med Norge, nærmere bestemt Ullevål Hageby i Oslo. Bartek Kaminski (bildet) hadde rollen som Tomasz, og ble Gullruten-nominert for innsatsen både i år og i fjor. Foto: Thomas Ekström / NRK
HAGEBY-LIVET: «Kampen for tilværelsen» følger den polske lingvisten Thomasz' møte med Norge, nærmere bestemt Ullevål Hageby i Oslo. Bartek Kaminski (bildet) hadde rollen som Tomasz, og ble Gullruten-nominert for innsatsen både i år og i fjor. Foto: Thomas Ekström / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da «Kampen for tilværelsen» hadde premiere på NRK høsten 2014 var det nærmere en halv million seere som satt benket foran TV-skjermen.

Den Erlend Loe-forfattede serien harselerte med den norske middelklassen i Ullevål Hageby, sett gjennom øynene til polske Tomasz (Bartek Kaminski).

Med sine to sesonger ble «Kampen for tilværelsen» en kritikerfavoritt, og høstet prisnominasjoner både hos Prix Europa og Gullruten.

Les Dagbladets anmeldelse av sesong to her: Morsomt ubehag

Forsvant fra nett

I mai i fjor ble det imidlertid kjent at serien ville bli fjernet fra NRKs nettspiller fordi rettighetsavtalen rundt gjenbruk av serien var bygget på en gammel modell. Både seerne og Erlend Loe selv reagerte.

Det ble heller ikke laget DVD av serien, og dermed så det ut til at mange hadde sett sin siste «Kampen for tilværelsen»-episode da visningsperioden på nett gikk ut i fjor høst.

Dermed så det ut til at mange hadde sett sin siste «Kampen for tilværelsen»-episode da visningsperioden på nett gikk ut i fjor høst.

Det har Norwegian gjort noe med. Før jul i fjor kjøpte nemlig flyselskapet rettighetene til å vise TV-serien på sine flygninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer