SPILLER HOVEDROLLEN: Charlie Sheen er sentral i den nyeste filmen om terrorangrepet 11. september 2001. Flere reagerer på at komikeren Sheen spiller, etter uttalelser om konspirasjoner rundt angrepet. Video: Atlas Distribution Vis mer

Charlie Sheen, «9/11»

Kraftige reaksjoner på Charlie Sheens «9/11»-film: - Den mest smakløse filmen noensinne

Flere reagerer på valg av både tema og skuespillere allerede før filmen er sluppet.

(Dagbladet): «Dette ser ut som den mest smakløse filmen noensinne», skriver filmmagasinet Indiwire om filmen «9/11» som har premiere i september.

Allerede før filmen «9/11» har premiere, reagerer flere på at det er skuespiller og komiker Charlie Sheen som spiller hovedrollen.

Filmens handling utspiller seg hovedsakelig i en heis i det ene av de to tårnene til World Trade Center. Begge tårnene raste etter at to fly fløy inn i dem på morningen 11. september 2001. Karakteren til Sheen er fanget i denne heisen sammen med fire andre, samtidig som de har telefonkontakt med nødsentralen. Spenningen ligger i om de klarer å komme seg ut før tårnene raser.

Flere har reagert, blant annet på at terrorhendelsen som kostet over 2700 liv brukes som en tikkende klokke for å skape spenning.

«For å oppsummere traileren i ett ord: Fornærmende», skriver filmanmelder Neil Miller hos Film School Rejects.

Mener terroren var en innside jobb

En annen grunn til reaksjonene er fordi Charlie Sheen uttalte i et intervju med radioprogrammet til Alex Jones i mars 2006 at han ikke tror på den offisielle forklaringen om hvem som står bak terrorangrepene. Han synes det er for mange hull i historien, og sier han ikke tror på at 15 terrorister har gjort dette alene.

I 2009 publiserer samme radioprogram en video der Sheen ber tidligere president Barack Obama om å gjenåpne saken.

Sheen har også stått for flere store skandaler og narkotikamisbruk, og publikum kjenner ham ofte best som komiker og skuespiller i «Two and a Half Men».

«Ekstremt smakløst»

Men det er ikke bare Sheens konspirasjonsuttalelser som vekker harme. Flere reagerer også kraftig både på filmens behandling av temaet og valg av skuespillere. En twitterbruker omtaler det hele som smakløst:

«Denne Charlie Sheen 9/11-traileren var ekstremt smakløs og utrolig unødvendig. Skulle ønske det ikke var en ekte setning, men yey, vits», skriver twitterbrukeren Ben Gaspin.

En annen bruker skriver «Hva er verst: At filmen handler om 9/11 eller at Charlie Sheen er med?»

Oscar-vinner i rollegalleriet

Gina Gerhson kjent fra filmen «Showgirls» og Luis Guzman har også sentrale roller i filmen. Whoopi Goldberg, som tidligere har vunnet Oscar for beste kvinnelige birolle, spiller i «9/11» rollen som telefondame hos nødsentralen.

Regissør er Martin Guigui.

Filmen har premiere i USA 8. september, tre dager før sekstenårsdagen for terrorangrepene. Den er ikke planlagt utgitt i Europa.

Her er flere Twitter-reaksjoner:

«USA: Filmene basert på 9/11 er i det minste ærverdige og respektfulle.

Charlie Sheen: Hold kokainen min. Jeg ordner dette»

«Å lage en 11. september-film i 2017 er allerede ille nok, men når du har med Charlie Sheen og Woopi Goldberg ber du om å bli ledd av»

«Jeg så traileren for en film kalt «9/11» med Charlie Sheen, og den er fryktelig, manipulerende og gjør meg sint på alle involverte»