Kranene stenges i «Baren»

Forrige runde i Baren kan ha vært den siste. TV3 vil heller satse på et harem med fire fristerinner og 18 single, eventyrlystne gutter.

Bjørn Sjulstok og Jamila Brolin kan bli stående som de eneste vinneren i TV3-Barens historie. Etter det Dagbladet.no erfarer blir reality-serien lagt på is.

Baren har slitt mye i skyggen av de andre kikker-såpene på tv. Mens Big Brother har et seersnitt på over 400 000, lå Baren på litt i underkant av 90 000 seere. Alle reality-programmene fikk flere seere etter at storebror begynte på TVNorge.

Men konkurransen er likevel beinhard. I mars ble det klart at Villa Medusa ble første offer i kikker-tv-krigen, og TV3 måtte forskyve Baren-sendingene fordi de ikke bare konkurrerte mot Muldvarpen og Big Brother - men også mot såpeserier som Hotel Cæsar.

Satser på Harem

Den endelige avgjørelsen om å avslutte Baren, er foreløpig ikke tatt. Men alt tyder på at det blir skjenkestopp på TV3. I stedet vil de satse på den nye kikker-såpa «Harem», som de plukker ut deltakere til i disse dager.- Vi leter etter fire oppegående jenter, og håper å ha funnet dem ganske snart. Disse fire skal være med å velge de 18 guttene som skal være med i haremet, sier prosjektleder Kristin Egeland til Dagbladet.no.Hun tror programmet vil få en bredere seermasse enn det Baren hadde.- Baren retter seg mot yngre mennesker opp til 35 år. Programmet er svært spesielt, enten liker du det, eller så liker du det ikke. Harem passer for eldre mennesker også. Det er et bredere konsept, sier Egeland.

Ikke millionpremie

Det skal spilles inn ti programmer av TV3s nye reality-satsing. Programmet blir produsert av Strix, som står bak blant annet Baren, Robinson og Villa Medusa. TV3 vil foreløpig ikke røpe hva premien i Harem skal være.- Det er ikke snakk om noen millionpremie, men jeg vil ikke røpe hva vinneren får. I tillegg er det flere ting som fremdeles er under utvikling, sier Egeland til Dagbladet.no.Innspillingen begynner i august, enten i Marokko, Tyrkia, Singapore eller Dubai.