Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krangler for åpent kamera

Bjarne Brøndbo blir kalt en sutrete unge og låtskriver Frode Viken en stor egoist av bandkollegene i D.D.E. i en TV 2-dokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS (Dagbladet): Ukjente og mindre trivelige sider ved det populære bandet blir avslørt i en ny dokumentarserie på TV 2. Her er det krangling og utskjelling nok til å konkurrere med reality-serier som «Big Brother» og «Fagerstrand».

Dagbladet var til stede på D.D.E.-kontoret i Namsos da musikerne fikk se seg selv i en forhåndsvisning av første episode.

-  Jeg synes det er blitt en usminket og ærlig skildring av turnélivet, sier frontfigur Bjarne Brøndbo.

Helvetestur

«Et himla liv» heter dokumentarserien på seks episoder, med premiere 10. mai. Tv-teamet har fulgt D.D.E. både på og utenfor scenen under deres 40 konserter lange «Gul tur-turné» i fjor sommer.

-  Det ble på en måte en helvetestur, og noe helt annet enn jeg hadde ventet på forhånd. Jeg var syk hele turneen. Det var et eller annet virus, men føltes som svartedauden, sier Bjarne Brøndbo.

-  Bjarnes sykdom satte sitt preg på hele turneen, sier Eivind Berre.

I første episode av tv-serien får vi se hva som skjedde da vokalistens stemme sviktet:

«I prinsippet har alle ansvar for sitt eget instrument. Det er jo klart at han ikke har tatt vare på stemmen sin når han får dette sammenbruddet,» sier en lite blid Frode Viken foran tv-kameraet.

Popstjerne

«Det er to popstjerner i dette bandet. Det er meg og Frode Viken. Han lager sangene og jeg synger dem,» slår Bjarne Brøndbo fast.

I første episode av tv-serien er det også de to som får gjennomgå mest:  

• Bjarne blir framstilt som en primadonna som er nødt til å spise fire timer før hver konsert, og som blir sutrete når noe kommer i veien. Bård Iversen sier at Bjarne kan være «en sutrete liten unge». 

• Frode Viken blir omtalt som en stor egoist. Trommis Eskil Brøndbo sier han ikke kan forstå «at det er noen som har større ego enn han i hele Norge». Bjarne Brøndbo sier Frode er «en stor idiot når det kniper til». Han røper at hvis han skulle få lyst til å slutte i bandet «så kan det godt tenkes at det er på grunn av Frode Viken».

Ærlighet

Et år etter tv-opptakene er stemningen på ingen måte amper rundt tv-skjermen i Namsos. Mange scener og kommentarer i den første tv-epsioden vekker tvert imot latter.

-  Dette er hundre prosent dokumentarisk. Vi har ikke spilt skuespill et eneste sekund, og sånn må det være med D.D.E. Ærlighet og troverdighet ligger hele tida i bunnen for alt vi gjør, sier Bjarne Brøndbo.

-  Det blir litt «Big Brother»?

-  Ja, den eneste forskjellen er vel at ingen er stemt ut ennå!

Frode Viken kommenterer egoiststempelet slik:

-  Det er en riktig beskrivelse, og jeg har sagt selv at jeg er en egoist. Jeg får ikke gjort jobben min uten å være sånn.

-  Hva med sutreungestempelet, Bjarne?

-  Det stemmer alt sammen. Lise (kona, red.anm.) sier det samme. Jeg er en bortskjemt dritt, sier Bjarne Brøndbo.

PÅ SKJERMEN: I seks episoder skal TV 2 vise D.D.E. på godt og vondt i dokumentarserien «Et himla liv». Fra venstre: Bjarne Brøndbo, Eivind Berre, Arnt Egil Rånes, Bård «Bosse» Iversen og Frode Viken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!