Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krangler om Bieber-regning på 750 000 kroner

Petter Stordalen og plateselskapet Universal i økonomisk klinsj.

SKULLE SPONSES AV STORDALEN: Da Justin Bieber besøkte Norge i mai, skal Petter Stordalen ha vært villig til å sponse begivenheten med 750 000 kroner. Det har imidlertid endt i uenighet mellom de to partene. Foto: Stella Pictures
SKULLE SPONSES AV STORDALEN: Da Justin Bieber besøkte Norge i mai, skal Petter Stordalen ha vært villig til å sponse begivenheten med 750 000 kroner. Det har imidlertid endt i uenighet mellom de to partene. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Ifølge Dagens Næringsliv er hotellinvestor Petter Stordalen og plateselskapet Universal uenige om uoppgjorte regninger etter superstjerna Justin Biebers (18) norgesbesøk i slutten av mai.

Mens Universal var den kaotiske begivenhetens arrangør, skal Stordalen ha sagt at han ville sponse eventet med 750 000 kroner mot at Bieber og hans følge skulle innkvarteres på et av hans Choice-hoteller under Oslo-oppholdet skriver avisa.

Nå er partene uenige om regninga på 750 000 kroner.

- Urealistiske krav Riktig nok bodde Bieber på Stordalens hotell, Clarion Hotel Royal Christiania, den tiden han var i Norge.

Men Universal skal etter hvert ha reagert på at Stordalens rådgiver, Magnus Rønningen, stilte «urealistiske krav», som at Stordalen selv skulle transportere ungpikeidolet fra Gardermoen og til hotellet i sin Ferrari.

På konsertdagen 30. mai var det også planlagt en pressekonferanse der blant annet Bieber og Stordalen skulle være til stede. Der skulle Bieber rose hotellgründeren og takke for husly, skriver DN i dag.

Samtidig som pressekonferansen skulle foregå på Stordalens hotell i Østbanehallen, herjet flere tusener av hysteriske «beliebers».

Bekrefter uenighet Massiv pågang førte til at pressekonferansen måtte avlyses av sikkerhetsmessige årsaker. Det skal ha vært årsaken til at Stordalen trakk sponsorpengene tilbake.

SKULLE SPONSE: Ifølge Dagens Næringsliv skulle Petter Stordalen gå inn med 750 000 kroner i forbindelse med Justin Biebers norgesbesøk i mai. Nå krangler Universal og Stordalen om regningen. Her er Stordalen like før Bieber-pressekonferansen ble avlyst. Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
SKULLE SPONSE: Ifølge Dagens Næringsliv skulle Petter Stordalen gå inn med 750 000 kroner i forbindelse med Justin Biebers norgesbesøk i mai. Nå krangler Universal og Stordalen om regningen. Her er Stordalen like før Bieber-pressekonferansen ble avlyst. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Universal Music bekrefter uenigheten, ved sin prosjektleder for konserten Leon Hill:

- Det er mulig vi ikke klarer å komme fram til en tilfredsstillende løsning her, og at vi må gå hver til vårt, noen erfaringer rikere, skriver Hill i en epost til DN.

Rønningen, Stordalens rådgiver, forklarer det faktum at de to partene fortsatt er uenige 42 dager etter at Bieber forlot Norge med at «ting tar tid».

- Jeg tror alle stort sett er enige om at hele arrengementet kunne fått et hyggeligere utfall, skriver han i en epost til avisa.

Gjør norgescomeback I april 2013 kommer den kanadiske superstjerna tilbake til Norge.

Denne gang spiller han i Telenor Arena, både 16. og 17. august, og Atomic Soul er arrangør. Det offisielle billettsalget ble sparket i gang torsdag morgen, klokka 9.

De siste tre dagene har det derimot foregått ulike forhåndssalg av konsertbilletter.

STORMET GJERDET: Tusener av Bieber-fans stormet gjerdet og sørget for at den planlagte pressekonferansen ble avlyst med hensyn til tilhengernes sikkerhet. Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
STORMET GJERDET: Tusener av Bieber-fans stormet gjerdet og sørget for at den planlagte pressekonferansen ble avlyst med hensyn til tilhengernes sikkerhet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Mandag endte fanklubben Bieber Fevers førsalg i kaos, tirsdag ga dagligvarehandel Rimi ut kuponger i sine butikker og i går hadde arrangørselskapet Atomic Soul et knippe billetter til salgs.

I tillegg dukket det også opp det som angivelig er falske billetter på nettstedet Viagogo.com.

Kaos Allerede ett døgn før Bieber ankom Norge i mai, begynte det å skje ting i hovedstaden.

Gardermoen flyplass var full av såkalte «beliebere» som ventet i håp om å få et glimt av idolet sitt. Etter at Bieber hadde landet og lurt seg ut bakveien, florerte det av fans i Oslos gater.

Flere titalls tusener sprang mellom de mest sentrale hotellene i byen i håp om å være på riktig sted til riktig tid. Det regnes at 30 000 fans samlet seg i Oslo sentrum.

Måtte roe ned fansen Stor pågang fra fans førte også til en nær avlyst konsert.

Bieber måtte selv roe ned tilhengerne sine, gjennom nettstedet Twitter:

- For at showet skal kunne gjennomføres må dere alle høre på politiet. Vi er alle bekymret for sikkerheten deres, og jeg vil bare det som er best for dere. Vær så snill og hør, skreiv han på Twitter.

I NORGE: Justin Bieber spilte på Operataket 30. mai i år. Foto: Stella Pictures
I NORGE: Justin Bieber spilte på Operataket 30. mai i år. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men de kaotiske tilstandene vedvarte. Da Bieber sto på scenen i vannkanten ved Operataket, måtte flere ungjenter bæres ut av sikkerhetsvaktene på stedet.

Arrangørene mottok store mengder kritikk, blant annet fra foreldre og Røde Kors, og i ettertid ble det varslet full oppvask.

RÅDGIVER: Magnus Rønningen er Petter Stordalens rådgiver. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
RÅDGIVER: Magnus Rønningen er Petter Stordalens rådgiver. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media