Krangler om «Flåklypa»-rettigheter i ny rettssak

«Il Tempo Extra Gigante»-ankesaken starter i dag.

I RETTEN: Remo Caprino og  Caprino Filmsenter saksøkte i fjor Hunderfossen Familiepark, i dag starter ankesaken. Foto: Thomas Rasmus Skaug 
I RETTEN: Remo Caprino og  Caprino Filmsenter saksøkte i fjor Hunderfossen Familiepark, i dag starter ankesaken. Foto: Thomas Rasmus Skaug  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ankesaken om opphavstvisten rundt berg-og-dal-banen «Il Tempo Extra Gigante» i Hunderfossen Familiepark er i gang.

Rettssaken starter i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Caprino Filmsenter tapte

- Som kjent vant ikke Caprino Filmsenter fram med sitt søksmål. Caprino anket, og nå skal Eidsivating lagmannsrett behandle saken fra 4.-14.oktober, uttaler konsernsjef Per Arne Slapø til Dagbladet.

Nå blir det en ny runde etter at Caprino Filmsenter anket saken.

I oktober i fjor slo Sør-Gudbrandsdal tingrett fast at Berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark er ikke en ulovlig etterligning fra filmen «Flåklypa Grand Prix», melder NTB..

- Hvem har rettighetene?

Familieparkens advokat Aslak Runde sier til NRK at saken står i akkurat samme stilling nå som da den ble behandlet i Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober i fjor, selv om motparten har varslet ny bevisførsel og nye vitner i løpet av de ni dagene som er satt av til ankebehandlingen.

Retten skal ta stilling til hvem som har opphavsretten til racerbilen «Il Tempo Gigante».

Er det Aukruststiftelsen som forvalter arven etter Kjell Aukrust eller er det Caprino Filmcenter som forvalter arven etter Ivo Caprino?

Filmsenteret saksøkte familieparken etter at den i 2014 åpnet den nye berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante.

Kommer med nye beviser

Remo Caprino, som forvalter arven etter sin far, mener at den nye attraksjonen ligner for mye på bilen faren bygde i 1975, og at parken ikke hadde lov til å bygge berg-og-dal-banen uten at filmsenteret var involvert.

Tingretten mente imidlertid at stiftelsen alene har opphavsretten til «Il Tempo Gigante», og parken bygde berg-og-dal-banen i full forståelse med stiftelsen.

Remo Caprino mener på sin side å kunne bevise at universet rundt Reodor Felgen og «Flåklypa Grand Prix» ble skapt i et kreativt fellesskap mellom Kjell Aukrust og filmskaperne i Caprino Filmcenter, ikke av Kjell Aukrust alene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer