RAMMET: Artisten Leona Lewis mistet aleine over 24 millioner påstått falske Youtube-visninger. Foto: NTB Scanpix
RAMMET: Artisten Leona Lewis mistet aleine over 24 millioner påstått falske Youtube-visninger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Krangler om hvordan flere milliarder Youtube-treff ble slettet over natta

Universal Music hardest rammet.

(Dagbladet): Youtube har slått ned på det de mener er forfalskede treff på musikkvideoer, hvor blant annet plateselskapet Universal Music har fått slettet over en milliard visninger nå i desember, skriver Daily Mail.

- Det var ikke en bug eller en sikkerhetsfeil. Det var som en følge av reglementet vårt for telling av visninger, sier Youtube i en uttalelse.

Slettingen av den store mengden Youtube-visninger ble gjort etter at nettsida fikk mistanke om at hackere hadde lagd teknikker for å øke videovisningstallene til enkelte musikkvideoer.

Julerengjøringa etterlot Universal Music, som har artister som Rihanna og Justin Bieber i stallen, med bare fem videoer igjen på Youtube-kanalen sin, hvor ingen av dem var musikkvideoer.

Også Sony Musics Youtube-kanal mista en hel del visninger, med over 850 millioner.

Ifølge Daily Mail er dette et stort kommersielt slag i magen på plateselskapene, siden Youtube etter hvert har blitt den viktigste kanalen for å vise fram musikkvideoer. Over 800 millioner unike brukere er innom nettsida hver måned. De såkalte visningstallene blir sagt å være verdifulle for kanaleierne, for det er en veldig vanlig måte å vise ulike kommersielle partnere hvor populære man er.

Kilder innad i Universal Music hevder imidlertid overfor The Daily Dot at milliardsluket kom etter at de skiftet fokus over på Youtube-konkurrenten Vevo.

DRASTISK FALL: Iløpet av natta mista Universal Music over en milliard visinger, fra i underkant av sju millarder til i underkant av seks milliarder. Grafen er laget av nettsida Social Blade.
DRASTISK FALL: Iløpet av natta mista Universal Music over en milliard visinger, fra i underkant av sju millarder til i underkant av seks milliarder. Grafen er laget av nettsida Social Blade. Vis mer