Krangler om nakenbilder

Da Margreth Olin ble spurt av månedsmagasinet HENNE om et intervju i forbindelse med dokumentarfilmen «Kroppen min», takket hun ja på én betingelse: at hun ble avbildet på forsiden, naken og uretusjert. HENNE takket nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les Arnstads kronikk «Forsiden er hellig»

Si din mening!

Olin og sjefredaktør Ellen Arnstad er sterkt uenige i bakgrunnen for avslaget. I en kronikk i dagens avis argumenterer Arnstad for at en sjefredaktør aldri kan love bort en forside.

- Vi lar oss ikke styre verken av politikere, filmregissører eller andre. Hvem som havner på forsiden, er en intern redaksjonell beslutning, og forsiden er altså ikke til salgs, skriver Arnstad.

- En forside er en salgsplakat! Og det er ikke redaktørplakaten som styrer i Ellen Arnstads hus. Det er eiere og annonsører. Arnstad burde ha innledet artikkelen sin med at hun ikke kan la seg styre av feministiske ideer, fordi hun springer annonsørenes ærend. Forsiden er til salgs, men ikke til hvem som helst, sier Margreth Olin.

- Skammen

HENNE var et av mange medier som gjerne ville intervjue Margreth Olin i forbindelse med den svært personlige filmen «Kroppen min», som fikk Amanda som Årets dokumentarfilm under filmfestivalen i Haugesund sist helg. Olin hadde som forutsetning for å gi intervju at de avbildet en helt naturlig kvinne, uten styling eller retusjering, på coveret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer