Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kranglet om sexscener i «Fifty Shades»

Forfatter og regissør uenig.

(Dagbladet): Neste uke har filmatiseringen av boksuksessen «Fifty Shades of Grey» premiere. Filmens sexscener varer i tjue minutter sammenlagt, som betyr at den inneholder mer sex enn alle kinofilmene som i 2014 fikk strengeste aldersgrense i USA, til sammen.

Nå har det kommet fram at filmingen av disse scenene ikke var en dans på roser for de involverte. Forfatter E. L James og regissør Samantha Taylor-Johnson skal nemlig ha vært uenige i hvordan noen av fetisj-scenene skulle filmatiseres.

- Krangler om det kreative Ifølge Page Six fortalte regissør Taylor-Johnson til Porter Magazine at filmatiseringen av sexscenene ikke alltid var like enkelt.

- Vi kranglet definitivt, men det var krangler om det kreative. Vi ble enige til slutt.

Taylor-Johnson sier også at det hele handlet om å finne et kompromiss, hvor hun kunne tilfredsstille forfatterens visjon, samt hennes eget behov for å visualisere karakterene på skjermen.

Hadde sexpersonell på settet Vanity Fair skriver, ifølge Page Six, at sexscenene James og Taylor-Johnson var mest uenige om, var de som involverte pisker og annet utstyr. Hovedrolleinnehaverne, Jamie Dornan og Dakota Johnson, skal ha fått profesjonell hjelp på settet med dette.

En domina, eller dominatrix på engelsk, er den dominante, kvinnelige, autoritære rollen i sadomasochistiske aktiviteter. En dom, eller dominus, er den mannlige versjonen. Slike var det flere av på settet.

- Jamie hadde en mannlig dominus på settet som viste han hvordan alt utstyret fungerte, og jeg hadde en kvinnelig en som hjalp med meg å øke forståelsen min, sier Taylor-Johnson.