Krass DAB-debatt om å få tilbake FM: - Dette er useriøst

Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen vil ha tilbake FM-nettet. Kulturminister Trine Skei Grande mener ønsket er useriøst.

UENIG: Trine Skei Grande uttalte at det vil koste 2-300 millioner kroner å få tilbake P1 på FM, og har ikke tro på at «folk skal reise ned i søppelbøttene og finne fram de gamle FM-radioene». Foto: NTB Scanpix
UENIG: Trine Skei Grande uttalte at det vil koste 2-300 millioner kroner å få tilbake P1 på FM, og har ikke tro på at «folk skal reise ned i søppelbøttene og finne fram de gamle FM-radioene». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag behandlet Stortinget en interpellasjon fra Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) om å skru på P1 på FM-nettet igjen.

Sem-Jacobsen mener FM-nettet må skrus på igjen for at beredskapen skal bli på samme nivå som før FM-slukkingen.

I interpellasjonen skrev hun at NRK, i beredskapssammenheng, har et oppdrag om å nå ut til hele befolkningen. Hun mener at siden lyttertallene har falt så mye, og at Forsvaret og Norges allierte benytter samme frekvensområde som norsk riksdekkende radio, vil det være klokt å skru på P1 på FM igjen.

– Folk klager fortsatt på manglende dekning. FM-slukkingen har dessverre ført til lytterflukt, og det er trist. FM-slukkingen har skylda, for det er det eneste som skiller Norge fra andre land vi alltid har liknet på radiomessig. Det nytter ikke å skylde på streaming og podkast, for konkurransen fra dette i andre land er like stor, sier Sem-Jacobsen, fra talerstolen.

– P1 er beredskapskanalen vår. Myndighetene når ikke fram med beredskapsmeldinger lenger, så lenge P1 kun er på DAB, sier hun.

Sem-Jacobsen legger også til at bare halvparten av bilene i dag er utstyrt med DAB-radio, og at dette er altfor få. Hun mener også det er et problem at utenlandske yrkessjåfører ikke har DAB-radio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer