Krass kritikk etter omstridt Debatten-sending

- Må ærlig talt si at det gjorde meg redd.

FÅR KRITIKK: NRK og programleder Fredrik Solvang får kjeft for Debatten om coronaviruset. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag har Kringkastingsrådet diskutert og behandlet 22 klager i kjølvannet av Debatten-sendingen i mars, der forsker Gunhild Alvik Nyborg var gjest.

Rådsmedlem Trude Drevland er blant dem som kommer med krass kritikk.

- Vi var i en spesiell situasjon. NRKs rolle er en balansert informasjonsplikt, dette var langt fra balansert. Dette var profetier som bikket totalt. Det er godt mulig denne damen tilhører en gruppering som man bør lytte til, men jeg har aldri sett så mange smitteeksperter i mediene siden pandemien brøt ut.

- Og denne typen redselspropaganda, som hun fikk lov til å fortelle om i over en halv time, må jeg ærlig talt si gjorde meg redd. Veldig mange ble redd. Mange er i risikogruppen. Å lytte til dette som ble presentert, var ingen balansert informasjon, mener Drevland.

Under Debatten hevdet forsker Gunhild Alvik Nyborg at spredningen av coronasituasjonen i Norge var ute av kontroll og tok til orde for full isolasjon. Flere eksperter reagerte sterkt på påstandene.

Nyborg har tidligere tatt til orde for det hun ikke fikk fram på Debatten, og sier til VG i dag at hun ikke angrer på at hun stilte opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer