Krass kunstprotest mot dansk asylpolitikk

Weiwei sier nei nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den anerkjente kinesiske kunstneren Ai Weiwei har via Instagram og Twitter informert at han vil fjerne kunstverket «Yu yu» fra en utstilling i Aarhus i protest mot dansk asylpolitikk..

Kunstverket er en 12 meter høy bambusmann.

Tar fra flyktninger Verket, «Yu yu», fra utstillingen i kunstmuseet Aros fjernes i protest mot innstramningene i den danske asylloven som ble vedtatt i Folketinget tirsdag.

 - Jeg er meget sjokkert over nyheten om at den danske regjeringen har besluttet å beslaglegge flyktningers private eiendom.

- Som en konsekvens av denne beklagelige beslutningen må jeg trekke meg fra deres utstilling «A New Dynasty - Created in China» for å uttrykke min protest, skriver han i et brev til Aros' direktør Erlend Høyersten.

Overrasket direktøren For Aros-direktøren, som for øvrig er norsk, kommer Weiweis reaksjon overraskende. Men han finner det også urimelig, fordi det rammer et helt folk - og ikke dansk regjering.

- Vi er selvfølgelig noe overrasket.

- Aros er et kunstmuseum som hver dag arbeider med å skape forståelse for menneskelige relasjoner, større innsikt i kulturer, og vi inviterer til kritisk refleksjon med utgangspunkt i kunsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer