DEBATT

Krav, krav, krav. Det er det eneste vi hører fra dere i offentlig sektor for tiden

Man må skape før man kan dele.

KREVER KRAV: Leger skal ha spesialtilpassede timeplaner. Lokførerne krever kompetansekrav. Tenk, de krever krav!
KREVER KRAV: Leger skal ha spesialtilpassede timeplaner. Lokførerne krever kompetansekrav. Tenk, de krever krav! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Krav, krav, krav. Det er det eneste vi hører fra dere i offentlig sektor for tiden. Leger som skal ha spesialtilpassede timeplaner. Lokførerne som krever kompetansekrav. Tenk, de krever krav!

Det mange glemmer, er at disse kravene koster penger. Og dette tas fra mine og dine skattepenger. Før dere ansatte i offentlig sektor går fullstendig over styr, er det på tide med en liten leksjon i bedriftsøkonomi.

For det første: Man må skape før man kan dele! Dette konservative ordtaket bør ikke være nytt for noen. Og er det én ting vi alle vet så er det at privat sektor skaper mens offentlig sektor bruker. Når verdier skapes i privat sektor, gir dette skatteinntekter som det offentlige kan bruke. Det er vi i privat sektor som er de virkelige heltene i det norske velferdseventyret. Verdiskapning kalles det vi driver med. Og det står i grell kontrast til sløseriet og kravmentaliteten i offentlig sektor.

Les også: Var det én ting som skapte samhold på Twitter, så var det vår felles fiende: Facebook.

Mange nordmenn forstår ikke denne grunnleggende forskjellen mellom privat sektor (bra) og offentlig sektor (dårlig). La meg ta noen eksempler. Når en bakfull telefonselger i privat sektor ringer deg for tredje gang på en uke for å spørre deg om du vil bytte strømleverandør, da er det verdiskapning. Når en jordmor i offentlig sektor tar imot tvillingene til kusina di på Hønefoss, da er det sløsing med skattepengene våre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer