Anmeldelse: Shame - «Songs of Praise»

Kreativt overskuddslager fra fem britiske hissigpropper

Ungfolene i Shame setter ny dagsorden.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Da Gallows debuterte med «Orchestra of Wolves» i 2006 satte de Storbritannias kollektive punke-scene på hodet. Kvintetten representerte noe helt nytt i måten å tilnærme seg publikum og bransje på.

Shame hører til en helt annen fløy, men deres musikalske ballespark, skarpe penn og utrettelige energi har noe av den samme effekten. Det den unge London-femmerbanden foretar seg føles friskt, nytt, gøyalt og helt nødvendig.

Shame omtales gjerne som et punkband. Det er en bås som blir for smal, men yter dem hakket mer rettferdighet om man setter på et post-prefix. Merkelapper til side, det er uansett attityden og bandets ungdommelige entusiasme som løfter dem opp og fram. «Songs of Praise» er lyden av fem karer som bare må få lettet det de har på hjertet med de redskapene de har for hånd.

Resultatet er en plate som sprer seg bredt uten merkbar bekymring for hvor man skal ende opp til slutt. Åpningslåten «Dust on Trial» er saktegående, mørk - nærmest dronende. Den suggererende riffingen haler deg sakte, men sikkert inn, før man spyttes ut til de atskillig mer lettbeinte tonene av «Concrete».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer