DØDE ONSDAG: Rachael Bland døde etter knappe to år med kreft. Foto: Pa Photos/BBC
DØDE ONSDAG: Rachael Bland døde etter knappe to år med kreft. Foto: Pa Photos/BBCVis mer

Kreftsyk radiovert tok farvel på Twitter. To dager seinere døde hun

BBC-verten tok et siste farvel på Twitter.

- Med legenden Frank S' ord - jeg er redd for at tiden er inne, mine venner. Og det plutselig. Jeg har blitt fortalt at jeg bare har dager igjen. Det er veldig surrealistisk. Tusen takk for all støtten jeg har fått. Debs og Iozz vil fortsette med podkasten #YouMebigC. «Au revoir», mine venner, skrev Rachael Bland på Twitter mandag.

To dager seinere kom Blands ektemann Steve med beskjeden alle ventet på.

- Vi er knust

- Vår flotte, modige Rachael døde fredfullt her i morges, omgitt av sin nære familie. Vi er knust, men hun ville ha ønsket at jeg takket alle som viste interesse for historien hennes eller sendte støttende meldinger. Dere vil aldri forstå hvor mye de betydde for henne. Steve og Freddie.

Bland var kjent som radiostjerne i BBC Radio 5 Live, i tillegg til podkasten You, Me and the Big C. Sistnevnte, som hun jobbet med etter at hun fikk diagnosen, handlet om sykdommen og behandlingen hun fikk.

Kreft med spredning

Bland hadde kjempet mot kreften siden hun fikk konstatert brystkreft 22. november 2016. Ifølge Ekstra Bladet har hun fått cellegiftbehandling, og i februar i år fikk hun operert bort lymfeknuter. Likevel viste de siste undersøkelsene at den 40 år gamle radiovertens kreft hadde spredt seg til flere deler av kroppen. I april fikk hun beskjed om at sykdommen var uhelbredelig.

Også BBC formidlet Blands dødsfall i sosiale medier.

- Mor til Freddie. Kone til Steve. Vår elskede kollega Rachael Bland er død. Hun inspirerte så mange med bloggene sine og podkasten #YouMeBigC. Hun vil bli sårt savnet, skriver BBC Radio 5 Live på Twitter.

Rachael Bland ble 40 år gammel.