Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spørreprogram

Kreftsyke Cindys (41) drøm var å delta på «Jeopardy». Døde en uke før programmet sendes på TV

- Hun fikk spille spillet hun elsker.

JEOPARDY: Jason og Cindy var livspartnere og quiz-partnere. Da Cindys liv tok en brå vending fikk hun tilbud til å bli med på et quiz-show på TV. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En episode av amerikanske «Jeopardy» tok denne uka en tragisk vending. Mandag døde deltakeren Cindy Stowell av kreft, en knapp uke før programmet skal sendes på TV.

41-åringen fra Texas har hele livet hatt en drøm om å delta på spørreprogrammet, skriver New York Post.

- Vi er glad hun fikk muligheten til å delta. Alle vi i programmet sender våre kondolanser og beste ønsker til hennes familie og venner, sier programleder Alex Trebek til avisa.

Opptaket fant sted 31. august i år, bare tre uker etter Stowell hadde kvalifisert seg til programmet. Da hadde hun nylig fått beskjed om at hun hadde omlag seks måneder igjen å leve. Kun en håndfull i «Jeopardy»-crewet visste om sykdommen.

Det var kjæresten, Jason Hess, som først annonserte hennes bortgang på Twitter. Han opplyste også at Stowell hadde høy feber og gikk på smertestillende under opptaket.

- Cindy deltok på «Jeopardy» for å spille spillet hun elsker. Ved å gjøre det kunne hun gi et bidrag til kreftforskning i håp om at ingen andre må gå gjennom det samme som henne, sier moren Carole Stowell og broren Greg Stowell i en uttalelse.

Episoden skal vises på amerikansk TV 13. desember. En talsmann fra «Jeopardy» bekrefter at programmet vil bli sendt som planlagt, til tross for den tragiske hendelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!