ÅPNER SEG: Ingrid Bjørnov fikk kreft i 2017, og har vært inn og ut av behandling siden da. Hos «Lindmo» forteller hun åpent om hvorfor hun ikke går rundt og er redd for sykdommen. Video: NRK Vis mer

Ingrid Bjørnov

Kreftsyke Ingrid Bjørnov er i gang med juleforestillinger og takker publikum

Tar oss med til sitt «Julesanatorium».

Det siste året har vært spesielt, tøft og vanskelig for Ingrid Bjørnov (54). I fjor sommer fikk hun beskjed om at hun hadde fått kreft - med spredning.

Etter et år med immunterapi, en type cellegiftbehandling, har hun funnet veien tilbake til tangentene og scenen.

Sunde og Slaatsveen

Ingrid Bjørnov er friskmeldt og i gang igjen, både i tospann med Øystein Sunde, og med førjulsshowet «Julesanatoriet».

Juleunderholdningen gjør hun sammen med radioprofil Kari Slaatsveen.

På sin egen Instagram-konto forteller hun om juleshow-premieren på Sekkefabrikken i Slemmestad i går, og takker publikum for mottakelsen på følgende måte:

- Takk til alle

«Turnéstart: «Julesanatoriet» i går kveld. Takk til alle som kom til Sekkefabrikken. Et fabelaktig sted med Steinway anno 1965».

Så avslutter hun med å skrive at hun er glad for å være tilbake i manesjen:

«Fint på jobb. Sover litt på dagen, så går det bra».

Dagbladet Magasinet hadde for et par måneder siden et nært og personlig intervju med Bjørnov, der hun fortalte at hun hadde planlagt sin egen begravelse.

Ingrid Bjørnov
Ingrid Bjørnov Vis mer

- Jeg er ikke frisk

Det begynte med at hun i fjor sommer fjernet en føflekk på leggen. Noen uker seinere kom beskjeden: kreft med spredning.

- Å bli rammet av kreft har vært annerledes enn jeg trodde det skulle være.

- Jeg er nok et godt eksempel på framtidas kreftpasienter: De kommer til å leve med sykdommen. Jeg er ikke frisk, men jeg er frisk nok. Jeg kommer til å bli behandlet i overskuelig framtid. Jeg har det veldig bra, sa Bjørnov i intervjuet med Magasinet.

Gjør igjen døra høy

Konsertserien i tre uker med Sunde er akkurat over, og nå står «Julesanatoriet» på programmet: ti konserter med avslutning i Olavshallen i Trondheim 15. desember.

På sin hjemmeside skriver hun om «Julesanatoriet»:

«Julesanatoriet gjør igjen døra høy og porten ganske vid. Radiodoktor Kari Slaatsveen og heksedoktor Ingrid Bjørnov tilbyr verbal innleggelse - og musikalsk pleie av sandblåste førjulsnerver. De som kjenner høytida stramme, kommer til hektene i løpet av nitti minutter i Julesanatoriets forrykende favn».

I en sms til Dagbladet skriver Bjørnov at hun ikke ønsker å kommentere at Slaatsveen og hun er tilbake med julekonsertserien.