BRUKTE NEGLESAKS:  For to år siden fikk den folkekjære artisten Wenche Myhre vite at hun hadde kreft. Da håret begynte å falle av etter cellegift-behandlingen, så klippet hun det av med neglesaks. Foto: Linda Næsfeldt
BRUKTE NEGLESAKS: For to år siden fikk den folkekjære artisten Wenche Myhre vite at hun hadde kreft. Da håret begynte å falle av etter cellegift-behandlingen, så klippet hun det av med neglesaks. Foto: Linda NæsfeldtVis mer

Kreftsyke Wenche Myhre klippet bort håret med neglesaks

Slet med kraftige mareritt.

(Dagbladet): I 2010 ble det kjent at den folkekjære artisten Wenche Myhre (65) hadde fått brystkreft med spredning til lymfesystemet. I slutten av juli samme år ble hun operert for en mindre kreftsvulst på Radiumhospitalet, og fikk cellegiftbehandling hele høsten.

- Det ble et bråstopp i livet. Jeg var ikke forberedt på det. Jeg fikk et nytt utgangspunkt, et nullpunkt, og måtte orientere meg på nytt, sier Myhre i kveldens «Skavlan» på NRK1.

Neglesaks I den nye biografien «66», som lanseres i morgen, forteller entertaineren om hvordan det var å bli syk. Allerede etter første behandling begynte hun å miste håret.

En natt klippet hun av hår-tustene med neglesaks.

«Noen holder ut litt lenger, men jeg tar håret fort. Da jeg merker at det begynner å falle ut, bestemmer jeg at dette vil jeg ikke være med på. En søvnløs natt står jeg opp og ser meg i speilet og tar i håret mitt. En stor dott følger med ut av hodebunnen. Med hunden min Oscar som taus tilskuer, drar jeg ut alt det løse, og bruker neglesaksen på resten. Tar på meg et skaut, og håper kjæresten min ikke våkner», skriver Myhre i biografien.

Videre forteller hun at hun dagen etter dro til en parykkmaker.

Mareritt 24. februar i fjor opptrådte hun under Ski-VM i Oslo med en ny versjon av «Vinter og sne», den offisielle VM-sangen hun også framførte 1966. Men det var ingen selvfølge at hun kunne stå på scenen, og måtte få tillatelse fra legen.

- Dette blir en vitamininnsprøytning for meg. Å kunne få et slikt avbrekk midt i behandlinga er veldig fint, sa Myhre til Dagbladet da.

Tidligere har Myhre uttrykt at hun er svært glad og takknemlig for de mange positive tilbakemeldingene fikk, etter hun valgte å være åpen om sykdommen.

GJEST:  I forbindelse med lanseringen av de nye biografien, er hun gjest hos Fredrik Skavlan i kveld. Programmet ble tatt opp i Stockholm i går. Foto: Monkberry AS
GJEST: I forbindelse med lanseringen av de nye biografien, er hun gjest hos Fredrik Skavlan i kveld. Programmet ble tatt opp i Stockholm i går. Foto: Monkberry AS Vis mer

I biografien forteller hun også om de mange turene til Radiumhospitalet, og at hun gradvis ble svekket av de sterke behandlingene. Hun skriver at hun har kraftige mareritt.

«Etter hvert merker jeg at behandlingen tar på. Hver uke er litt tyngre. Om nettene drømmer jeg. Drømmefasene er temmelig slitsomme», skriver Myhre i «66».

Feber I et portrett i Dagbladet Magasinet før jul 2010, sa Myhre at det var vanskelig å ikke kunne omgås barnebarna like ofte.

- Rett etter en kur er immunforsvaret nede. Jeg fikk en infeksjon etter første runde, og måtte få antibiotika intravenøst. Jeg levde livet litt for normalt, og fikk feber. Nei, like etter er det helst ikke barnehage og snørrete unger. Det synes jeg nesten er det vanskeligste. At jeg ikke får lov til å klemme barnebarna, sa Myhre til Dagbladet Magasinet da.