Krekar og kvinnene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTEN OM ISLAMSK

fundamentalisme og kvinneundertrykking er viktig. Nettopp derfor er det så alvorlig når Henrik Thune og Sverre A. Christensen vulgariserer debatten. I Dagbladet torsdag skrev de to blant annet:

At jeg skal ha «angstfantasier for det muslimske inntoget i Europa». Feil. Jeg har aldri skrevet noe i nærheten av dette.

De trekker linjer fra meg til Jörg Haider og Jean-Marie Le Pen. Dette er helt uhørt. Å påpeke kvinneundertrykking er ikke rasisme.

De skriver at «man mener seg berettiget til å overdøve motstanderen med latter.» Feil. Jeg har aldri brukt ironi og humor når jeg har skrevet om kvinners situasjon i muslimske miljøer. Hverken tvangsgifte i Norge eller steining i Saudi-Arabia påkaller latter hos meg.

De skriver at jeg og andre kommentatorer forsvarer «kvinner de vel knapt har møtt, i kulturer de synes å anse som truende og kanskje også mindreverdige». Feil igjen. Thune og Christensen vet tydeligvis ingenting om kvinner jeg har møtt, verken på reise i Iran eller rundt omkring i Norge.

TIL SLUTT:

Jeg har tidligere skrevet at det er galt å krenke andres intimsfære. Men at debatten om mullaens følelser har overdøvet debatten om hva Krekar faktisk står for, er for meg en gåte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer