Krekar og ølhundene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERLING FOSSEN

ble blodig fornærmet over min kritikk av hans møteledelse under debatten om Krekars bok. Flott, det var meningen. Men når Fossen skriver at min hovedinnvending var at han drakk øl, prøver han å vri seg unna. Jeg er ikke motstander av øl, men skal du turnere landets skarpeste hoder til debatt, er det en fordel å iallfall holde sin egen venstre og høyre hjernehalvdel fra hverandre.

Det jeg ble sjokkert over, var at Fossen sensurerte de virkelig interessante politiske utsagnene som kom frem, for eksempel da Lars Gule trakk paralleller mellom islamisme og fascisme. Det ville Fossen «stryke i referatet.» Men det er en soleklar parallell som fortjener å bli debattert. Krekar sa da også at hans folk hadde lært av kommunistene når det gjaldt masseorganisering. Fossen tok ikke poenget. Men de som opplevde ml-bevegelsen her i landet fra 70-tallet, vil huske at «fyrtårnene» deres flyttet seg rundt i verden etterhvert som grusomhetene og despotiet ble avdekket. På nøyaktig samme måte sier Krekar og hans våpendragere at islam ikke er representert i noe land på en sann måte - ennå. Neivel? Det er som å høre et dundrende ekko av Steigan & Co. Det er ingen tilfeldighet at fundamentalistiske

kommunister hopper over til islam. Se på eks-ml-eren Trond Ali Linstad, som nå forsøksvis bedriver skolevirksomhet på Grønland.

AT FOSSEN

avfeide Gule og heller ikke slapp til religionsforsker Torkel

Brekke før det var gått en time, bør si sitt. Brekke var da også oppgitt over dette. Teamet fra TV2 ville jo skru av kameraet fordi debatten var så håpløst springende. Så hvis du fremdeles tror du er verdens beste møteleder, Erling, værsågod. Jeg tror selvsagt ikke at du blir tulling av tre øl - jeg tror du er tulling i utgangspunktet. Og når du etter debatten hiver innpå tre-fire pils til i tillegg til de nevnte tre, og SÅ sjangler hjem og forfatter leserinnlegg til Dagbladet, bør du skjønne at det blir mest ormer og padder og lite substans. Lær av Jens Bjørneboe, Erling. Han skrev alltid i fylla.

Men ettersom nettet ikke fantes, kunne han (heldigvis) ikke gjøre som

Fossen: maile det direkte avgårde i en sky av fandenivoldsk sigarettrøyk. Bjørneboe leste gjennom alt morgenen etter, og strøk det dårligste. Forskjellen på et modent intellekt og en pr-kåt

halvintellektuell er at den som er besittelse av det førstnevnte, faktisk er i stand til å skjønne når han har produsert gull og når han har produsert «a pile of shit.»

PS: Fossen skriver at «han gråter» over Shabanas løfteprosjekt. Vel, på tre bilder over en helside i New York Times er han faktisk avbildet i samme sekund som Shabana hever mullaen 50 cm over gulvet. Og den som sitter der med sitt bredeste glis noensinne, er Erling Fossen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer