Krekar og ølhundene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERLING FOSSEN

ble blodig fornærmet over min kritikk av hans møteledelse under debatten om Krekars bok. Flott, det var meningen. Men når Fossen skriver at min hovedinnvending var at han drakk øl, prøver han å vri seg unna. Jeg er ikke motstander av øl, men skal du turnere landets skarpeste hoder til debatt, er det en fordel å iallfall holde sin egen venstre og høyre hjernehalvdel fra hverandre.

Det jeg ble sjokkert over, var at Fossen sensurerte de virkelig interessante politiske utsagnene som kom frem, for eksempel da Lars Gule trakk paralleller mellom islamisme og fascisme. Det ville Fossen «stryke i referatet.» Men det er en soleklar parallell som fortjener å bli debattert. Krekar sa da også at hans folk hadde lært av kommunistene når det gjaldt masseorganisering. Fossen tok ikke poenget. Men de som opplevde ml-bevegelsen her i landet fra 70-tallet, vil huske at «fyrtårnene» deres flyttet seg rundt i verden etterhvert som grusomhetene og despotiet ble avdekket. På nøyaktig samme måte sier Krekar og hans våpendragere at islam ikke er representert i noe land på en sann måte - ennå. Neivel? Det er som å høre et dundrende ekko av Steigan & Co. Det er ingen tilfeldighet at fundamentalistiske

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer