Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krekar-saken: Grasroten i FrP beskylder partiledelsen for å følge norske lover

- Feigt av regjeringen.

Oslo  20121004.
Ankesaken mot Mulla Krekar kommer opp for Borgarting lagmannsrett torsdag morgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20121004. Ankesaken mot Mulla Krekar kommer opp for Borgarting lagmannsrett torsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Mediehuset 5080:) Det koker i FrP etter at det ble kjent at Mulla Krekar blir løslatt 1. februar i henhold til norsk lov.

- Det var ikke dette vi forventet da vi gikk inn i en regjering. Krekar-saken er en så viktig sak for FrP, at da får norske lover komme i andre rekke, tordner stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen.

Han mener det norske rettssystemet strider mot nordmenns rettsfølelse.

- Jeg tror folk har problemer med å forstå hvorfor Krekar kan spasere fritt rundt etter å ha sont ferdig sin dom. Han er en forbryter! At vi lar personer som har sittet i fengsel gå fri etter et par år, henger ikke på greip.

5080.no har snakket med flere i partiet som er skuffet over at regjeringen følger den rød-grønne oppskriften om å følge lovene. Det er tid for å prøve noe nytt, mener partiveteran Christian Tybring-Gjedde.

- Hvorfor skal vi her hjemme forholde oss til internasjonale forpliktelser i utlandet? Det er feigt av regjeringen, og jeg blir syk av det, sier han til 5080.no.

Den tidligere lederen av Oslo FrP mener Norge må slutte å stå med luen i hånden.

- Hvis vi følger de utenlandske reglene for hjemsendelse, må vi kreve at utlandet følger våre krav om å ta imot Krekar, fortsetter han, og forsikrer at mullaen vil bli satt på første fly ut hvis grasroten kommer i regjering.

Kritikerne får også støtte fra Mulla Krekar, som gjennom sin advokat kaller det demokratiske norske rettssystemet en skandale.