Krekars selvbiografi snart klar

(Dagbladet.no): Da Aschehoug forlag presenterte vårlista si i dag, ble det klart at Mulla Krekars selvbiografi kommer i april.

Bokas tittel blir «Min sak».

- George Bush ville nok ikke likt å vite at vi gir ut denne boka, sa informasjonssjef i Aschehoug, Even Råkil, på forlagets pressekonferanse i dag.

I boka går Krekar gjennom hendelsene i irakisk Kurdistan og saken mot ham i Norge. Ifølge forlaget forklarer Krekar her «sitt syn på islam og gir et klart omriss av sin politiske og religiøse ideologi.»

Boka skal passe norske lesere, med forklaringer av sentrale begreper og tanker slik at personer uten inngående kjennskap til islam og Koranen kan forstå dem.

Flerkulturelt

Våren byr på fem debutanter, der «Mathias Vauldal» skjuler tre unge, skriveglade menn. De andre to debutantene heter Trine Flattun Rogndokken og Wenche-Britt Hagabakken, og er aktuelle i april og mai.

Men våren er i større grad en viktig tid for oversatt litteratur.

Britiske Monica Alis roman «Brick Lane» har skapt mye furore i Storbritannia, der den kom ut i fjor. Boka handler om en kvinne fra Bangladesh i et flerkulturelt London, og har blitt den mest omdiskuterte utgivelsen siden Zadie Smiths «Hvite tenner» kom i 2000.

- Tro på hype'n, skrev avisa The Daily Mirror. - Monica Ali er virkelig det neste store navnet.

Det blir spennende å se om de norske anmelderne er enige når boka kommer i midten av mars.

«Brick Lane» ble også nominert til Booker-prisen, som DBC Pierre vant med «Vernon God Little». Den romanen kommer ut på norsk på Cappelen forlag i slutten av februar.

TALER EGEN SAK: Mulla Krekars selvbiografi kommer i april. Her et bilde fra et fengslingsmøte i desember 2003.