Kreta-kjærlighet

Tove Nilsens siste bok er sanselig, morsom, velskrevet og livsbejaende, men som helhet har den noen svake punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Sol, oliven, sikadesang, fetaost, Middelhav og kald øl til lunsj! Nytelse er framfor noe stikkordet i Tove Nilsens siste roman, «Kreta-døgn». Her maner Nilsen fram sanselige bilder - kuriøse, morsomme og mer alvorlige historier fra den greske øya Kreta på en personlig og sansenær måte.

«Kreta-døgn» er et resultat av Nilsens 25 år lange kjærlighetsforhold til den største blant de greske øyene, og da særlig til en helt bestemt liten landsby, med sine typiske sjarmerende, stormagede tavernaeiere, haner, hunder, maur og turister.

«Drar du fremdeles til Kreta?! spør venner som velger mer eksotiske eller eksklusive steder. Det får det til å lyde som et slitent vaneforhold som for lengst burde tatt slutt. Mellom Kreta og meg tar det aldri slutt. Lengselen er blitt kronisk. Alle Kreta-reisene er en lang lystreise. Jeg drar dit i virkeligheten, i fantasien, i tankene, i dagdrømmene og nattdrømmene.»

Romanfortellingen følger forfatteren Tove og kjæresten T. i et nidagers opphold på øya. Tove baler med ei bok om Kreta. Men møtet med det fremmede avføder også refleksjoner rundt det kjente og hjemlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer