Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krevde å bli ansatt «på golvet»

TROMSØ (Dagbladet): At Wenche Foss er en stjerne, kommer ingen utenom. Men hun vil ikke bli oppfattet sånn. Så da Riksteatret bønnfalt henne om å spille i «My Fair Lady», kvitterte 83-åringen med å be om fast ansettelse!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld står teaterdronningen foran nok en premiere, hele 65 år etter at hun debuterte på Søilen Teater.

- Hvorfor forlange fast ansettelse i en alder av 83 år, Wenche?

- Jeg er nå ikke mer enn 62 år og noen dager, da... Men la gå. Jeg lot meg ansette fordi jeg ikke vil at de andre skal føle at jeg er noen stjerne. Jeg vil være en på laget.

Riksteatret spiller musikalen «My Fair Lady», basert på George Bernard Shaws skuespill «Pygmalion». Premieren er lagt til Tromsø.

Stor oppmerksomhet

Wenche Foss' rolle er ikke stor. Men Riksteatret ville gitt hva som helst for å få Wenche til å formidle mora til Henry Higgins.

- Hun kunne tatt et hvilket som helst honorar. I stedet ba hun om å bli ansatt på lik linje med våre faste skuespillere, sier informasjonskonsulent Mette Hægeland Blom.

I går, som alltid, fikk Wenche Foss stor oppmerksomhet og medskuespillerne bare litt på deling. Til tross for at den mannlige hovedrollen - Henry Higgins - spilles av karismatiske Bjørn Skagestad.

Drøbaks-jenta Cecilie Nerfont Thorgersen spiller Eliza Doolittle, mens veteranene Joachim Calmeyer, Svein Haagensen og Ketil Gudim besitter andre roller.

Savnet Nord-Norge

«My Fair Lady» settes opp 53 ganger i 49 norske byer og bygder fram mot jul. Ensemblet blir i Nord-Norge de to første ukene, noe Wenche Foss er glad for:

- Nå er det ikke mer enn to år siden jeg reiste rundt her sist, men jeg har savnet Nord-Norge. Når kommer snøen? spør Wenche Foss.

PREMIEREKLAR - IGJEN: Riksteatret smeller til med Wenche Foss på rolle- og lønningslista i «My Fair Lady» denne høsten. Premieren foregår i Tromsø i kveld. I går nøt Norges eldste (?) arbeider sola ved kaikanten i ishavsbyen.