Matt Damon og #metoo

Krevde at Matt Damon ble sparket. Nå legger han seg skinnflat

- Jeg burde lukke munnen ei stund.

SKAL HOLDE KJEFT: Matt Damon ble hudflettet etter å ha uttalt seg om #metoo. Nå legger han seg flat, og beklager overfor dem han har såret med sine uttalelser. Foto: NTB Scanpix
SKAL HOLDE KJEFT: Matt Damon ble hudflettet etter å ha uttalt seg om #metoo. Nå legger han seg flat, og beklager overfor dem han har såret med sine uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forbindelse med #metoo-skandalen kom Matt Damon (47) med uttalelser som vekket sinne og frustrasjon hos mange.

Den amerikanske skuespilleren snakket om et «spektrum av oppførsel», og at «det er en forskjell mellom å klappe noen på rumpa og voldtekt eller barnemishandling».

Uttalelsene utløste en underskriftskampanje mot Damons deltakelse i den kommende storfilmen «Ocean’s 8», i tillegg til rasende utspill fra blant andre skuespillerkollega Minnie Driver (47).

Nå legger Damon seg skinnflat.

Støtter «Time's Up»

- Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde lyttet mer før jeg sa min mening om dette, sa skuespilleren da han gjestet «Today show» tirsdag.

Damon fortsatte med å beklage overfor dem han har såret med sine uttalelser. Han erklærte også sin støtte til «Time’s Up»-bevegelsen, som frontes av en rekke profilerte skuespillere:

- En rekke av disse kvinnene i «Time’s Up» er mine kjære venner, og jeg elsker og respekterer dem, og støtter det de gjør, og vil være en del av den endringen og vil være med på turen, men jeg burde sette meg i baksetet og lukke munnen ei stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer