- Krevde at skuespillerne røyket hasj under innspilling av prisvinnende film

Skuespillerne følte også sex-scenene som ydmykende.

(Dagbladet): Tidligere i sommer vakte den franske filmen «La Vie d'Adele» stor oppsikt under filmfestivalen Cannes, både på grunn av dens voldsomme og pikante lesbesex - og gode omtalelser. Filmen vant også den mest prestisjefylte prisen, gullpalmen, under festivalen.

- Her er det sexscener som aldri er blitt gjort på filmlerretet, sa Dagbladets filmmedarbeider Inger Merete Hobbelstad fra Cannes.

De lange sexscenene - med eksplisitt oralsex - blir omtalt som langt mer direkte enn man vanligvis ser i spillefilmer.

- Følte meg ydmyket Regissør Abdellatif Kechiche tok storfornøyd imot prisen sammen med de to hoverolleinnehaverne Léa Seydoux (28) og Adèle Exarchopoulos (19) i slutten av mai, men nå ser det ut til at forholdet mellom de tre er alt annet enn godt.

Nylig uttalte regissøren i et intervju med det franske magasinet Télérama at filmen hans aldri burde blitt sluppet.

- Filmen er for uren. Å vinne gullpalmen gav meg bare lykke i et kort øyeblikk. Siden har jeg følt meg ydmyket og vanæret, jeg lever med en forbannelse, sa Kechiche.

For høye krav Det er jentene i hovedrollene som har fått mest oppmerksomhet etter at filmen ble sluppet. Spesielt på grunn av en seks minutter lang sexscene dem i mellom, som fikk mange filmkritikere til å lure på hvorvidt var ekte eller ei.

I et intervju med Independent forteller Léa Seydoux og Adèle Exarchopoulos at innspillingen av filmen var veldig krevende, da regissør Kechiche hadde svært høye krav til dem.

- Det er en scene i filmen som varer i 20 sekunder på skjermen, men vi brukte ti timer på å spille den inn. Jeg tuller ikke, forteller Seydoux og legger til at hun av og til hatet ham.

De eksplisitte og lange sexscenene i filmen har fått mye oppmerksomhet, og Seydoux forteller at det var vanskelig å skulle blottlegge seg på den måten.

- Det var veldig ydmykende, jeg følte meg som en prostituert. Å ligge naken og fake orgasmer i seks timer... Jeg kan ikke si at det var enkelt, sier hun til Independent.
 
Måtte drikke og røyke Kechiche krevde mye av skuespillerne og Exarchopoulos forteller at regissøren var svært opptatt av at alt skulle være så realistisk som overhodet mulig:

- Han ville at vi skulle drikke ekte alkohol og røyke ekte hasj i scenene. Han ville være så nær sannheten som mulig hele tiden. Vi drikker ekte vin i filmen, og på et tidspunkt ble en av de andre skuespillerne så full at scenen han var med i ikke kunne brukes.

Etter krasse uttalelser har regissøren gått til motangrep, da han mener jentene fremstiller ham som en tyrann:

- Hvis Seydoux hadde en så forferdelig opplevelse, hvorfor kom hun da til Cannes og spradet rundt i lekre kjoler og smykker dagen lang? Er hun en skuespiller eller bare opptatt av den røde løperen?

«La Vie d'Adele», eller «Blå er den varmeste fargen» som filmen heter på norsk, har norgespremiere 15. november.

LA VIE D'ADELE: Skuespillerne Lea Seydoux (til v.) og Adele Exarchopoulos sammen med den tunisiske regissøren Abdellatif Kechiche. Foto: Ian Langsdon / EPA/ NTB Scanpix
LA VIE D'ADELE: Skuespillerne Lea Seydoux (til v.) og Adele Exarchopoulos sammen med den tunisiske regissøren Abdellatif Kechiche. Foto: Ian Langsdon / EPA/ NTB Scanpix Vis mer