Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Krise i Ap:

Krevende for mitt kjære Arbeiderparti

Velgerne ikke har forlatt Ap fordi de mener Høyre og Frp er mer attraktive.

MÅ IKKE VÆRE TVIL: Kassadama og bussjåføren må aldri være i tvil om at Arbeiderpartiet ivaretar deres interesser. Derfor må Ap ta tak i deres utfordringer og finne gode løsninger, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix
MÅ IKKE VÆRE TVIL: Kassadama og bussjåføren må aldri være i tvil om at Arbeiderpartiet ivaretar deres interesser. Derfor må Ap ta tak i deres utfordringer og finne gode løsninger, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

At situasjonen er krevende for mitt kjære parti er det ingen tvil om. I følge Dagbladet 4. juli har Arbeiderpartiet mistet over 100 000 velgere siden valget. Det er selvsagt dramatisk. Likevel viste målingen noe positivt, nemlig at velgerne ikke har forlatt Arbeiderpartiet fordi de mener Høyre og Frp er mer attraktive. Nei, velgerne har stort sett gått til SV, Rødt og Senterpartiet i tillegg til at mange har krøpet opp på gjerdet.

Hva er det så, som er bra med det? Jo, det betyr at velgerne trolig kan lokkes tilbake hvis Arbeiderpartiet viser at man står støtt på sosialdemokratiske verdier og fører en politikk for «vanlige folk».

Kassadama og bussjåføren må aldri være i tvil om at Arbeiderpartiet ivaretar deres interesser. Derfor må Ap ta tak i deres utfordringer og finne gode løsninger.

Det dreier seg blant annet om at stadig flere faller utenfor arbeidslivet. At det nesten er umulig for unge mennesker uten rike foreldre, å skaffe seg sin første bolig. At avstanden i inntekt mellom de som vasker gulv, jobber i butikk eller kjører lastebil og de som har «spennende jobber» bare øker. At mange eldre føler utrygghet for om de får sykehjemsplass og annen hjelp når behovet oppstår. At svært mange med innvandrerbakgrunn ikke får bli en del av samfunnet. At klimautfordringene må løses, samtidig som velferdsstaten videreutvikles.

Etter min mening må partiet bruke tiden på å finne gode løsninger på disse og sikkert andre utfordringer, framfor å jage etter populistiske utspill i grenselandet mot høyresiden.