Krever 100 000 i erstatning

NRK-profil krever 100 000 i erstatning fra artist etter grov voldsepisode.

ANGREPET: I januar 2020 ble en NRK-profil overfalt og banket opp. Nå krever den fornærmede 100 000 i erstatning. Foto: Dagbladet.
ANGREPET: I januar 2020 ble en NRK-profil overfalt og banket opp. Nå krever den fornærmede 100 000 i erstatning. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag er andre og siste dag av rettssaken der en norsk artist er tiltalt for å ha overfalt og banket opp en NRK-profil i januar 2020.

Fornærmedes bistandsadvokat, Mathias Tadesse Gebremichael, sa i retten i dag at det vil bli reist krav om erstatning og oppreisning på henholdsvis 31 158 og 100 000 kroner. Det skriver VG.

Ba om unnskyldning

Artisten som er tiltalt for umotivert å ha banket opp en profilert NRK-programleder i fjor, ba om unnskyldning da rettssaken startet tirsdag.

Påtalemyndigheten hadde allerede i tiltalen varslet at artisten var psykotisk på gjerningstidspunktet. Det vil derfor bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykiske helsevern som følge av det umotiverte overfallet for halvannet år siden.

I retten tirsdag framsto likevel artisten angrende og ba om unnskyldning for de dramatiske skadene NRK-profilen ble påført om kvelden 24. januar i fjor. Han fikk satt inn en metallplate i det ene kinnbeinet og har fått varige nerveskader etter volden.

Slått ned

- Når jeg hører om disse skadene, får jeg vondt inni meg. Jeg beklager. Jeg er egentlig kjent som en karakter som er mot vold, og har tidligere grepet inn i situasjoner for å stanse voldshendelser. Jeg var ikke meg selv på den tiden, sa mannen i retten ifølge TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer