Krever 100 000 i erstatning

NRK-profil krever 100 000 i erstatning fra artist etter grov voldsepisode.

ANGREPET: I januar 2020 ble en NRK-profil overfalt og banket opp. Nå krever den fornærmede 100 000 i erstatning. Foto: Dagbladet.
ANGREPET: I januar 2020 ble en NRK-profil overfalt og banket opp. Nå krever den fornærmede 100 000 i erstatning. Foto: Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag er andre og siste dag av rettssaken der en norsk artist er tiltalt for å ha overfalt og banket opp en NRK-profil i januar 2020.

Fornærmedes bistandsadvokat, Mathias Tadesse Gebremichael, sa i retten i dag at det vil bli reist krav om erstatning og oppreisning på henholdsvis 31 158 og 100 000 kroner. Det skriver VG.

Ba om unnskyldning

Artisten som er tiltalt for umotivert å ha banket opp en profilert NRK-programleder i fjor, ba om unnskyldning da rettssaken startet tirsdag.

Påtalemyndigheten hadde allerede i tiltalen varslet at artisten var psykotisk på gjerningstidspunktet. Det vil derfor bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykiske helsevern som følge av det umotiverte overfallet for halvannet år siden.

I retten tirsdag framsto likevel artisten angrende og ba om unnskyldning for de dramatiske skadene NRK-profilen ble påført om kvelden 24. januar i fjor. Han fikk satt inn en metallplate i det ene kinnbeinet og har fått varige nerveskader etter volden.

Slått ned

- Når jeg hører om disse skadene, får jeg vondt inni meg. Jeg beklager. Jeg er egentlig kjent som en karakter som er mot vold, og har tidligere grepet inn i situasjoner for å stanse voldshendelser. Jeg var ikke meg selv på den tiden, sa mannen i retten ifølge TV 2.

I retten forklarte offeret hvordan han var på vei ut for å møte artisten på Marienlyst i Oslo den aktuelle kvelden, og at han ikke rakk å reagere da han uventet ble slått ned, skriver VG.

Tiltalen omfatter også flere tilfeller av trusler mot NRK-profilen på Instagram. Den tiltalte sa i retten at han slett ikke kjente seg igjen i dette, og at han tok avstand fra det som var skrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer