Krever 23 mill.

Hollywood-stjernene Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas føler seg «helt knust og dypt såret» fordi et engelsk kjendisblad offentliggjorde uautoriserte bilder fra parets bryllup for vel to år siden.

LONDON (Dagbladet): I går vitnet de i erstatningssaken de har anlagt mot Hello! Magazine som offentliggjorde «piratbilder» fra bryllupet i november 2000. De to megastjernene - som lever av publisitet - kan bli de første som i engelsk rett får erstatning for å ha fått forstyrret privatlivets fred: De krever to millioner pund, 23 millioner kroner i erstatning.

- Jeg er helt knust og dypt fornærmet, sa Douglas i retten. Han kalte bildene i Hello! for «lidderlige».

Full kontroll...

Douglas (58) og Zeta-Jones (33) hadde på forhånd solgt bryllupsrettighetene til Hello!s konkurrent OK! Magazine for en million pund, til tross for at Hello! tilbød en større sum. De hadde også sikret seg rett til selv å godkjenne teksten og plukke ut bildene som skulle publiseres, og de valgte selv de to fotografene. Men Hello! fikk tak i noen «illegale» amatørbilder som de trykket to dager før OK! kom på gata.

I sitt vitnemål sa Zeta-Jones at de solgte rettighetene til OK! for å tilfredsstille fansen, og at de tok alle forholdsregler for å beskytte seg mot ubudne gjester.

«Krenket og forulempet»

- Jeg følte meg krenket og forulempet da jeg fikk vite om bildene, sa Zeta-Jones - som er høygravid med parets andre barn. Hun la til at hun ble enda mer opphisset da hun så bildene i Hello!.

- Kvaliteten var slik at enhver brud ville hatet dem, sa hun.

Enestående sak

Saken er enestående, ikke fordi de to er superkjendiser, men fordi de er de første som kan bli tilkjent erstatning for krenking av privatlivets fred. Privatlivets fred var ikke omfattet av lovregler før Storbritannia for to år siden underskrev den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Spørsmålet dommeren må ta stilling til er om de to filmstjernene kan beskyttes av loven når de selv søkte publisitet ved å selge rettighetene til OK! Magazine.

KRENKET: Ekteparet Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas forlot rettsbygningen i London i går etter å ha vitnet mot bladet Hello! <!--FOTO-->