Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krever 230 000 etter horespøk

Journalist Arild Rønsen rasende på Natt & Dag.

FORNERMET: Musikkjournalist Arild Rønsen tror ikke folk flest skjønner at Natt & Dags mimreartikkel er en spøk.
FORNERMET: Musikkjournalist Arild Rønsen tror ikke folk flest skjønner at Natt & Dags mimreartikkel er en spøk. Vis mer

||| En 19 år gammel spøk kan koste gratisavisen Natt&Dag dyrt.

I anledning avisens 20-årsjubileeum har de trykket en best of-liste, blant annet en tekst fra 1990, som fronter musikkjournalisten Arild Rønsen som horekunde.  

Annonsekrig
Bakgrunnen for teksten var en egenannonse for musikkavisen Puls, der Rønsen på dette tidspunktet var redaktør.

Annonsen forteller en historie om en platedirektør som spør en taxisjåfør om han visste om en «tusenkroners-hore». Hvorpå sjåføren leder platedirektøren til en Natt&Dag-journalist.

I svaret fra Natt & Dag kunne man lese: «I musikkavisa Puls siste egenannonse, nr. 5/90, forteller redaktør Arild Rønsen åpent om sitt forhold som horekunde. Rønsen er faktisk ordentlig selvutleverende og bretter i nærmest rørende ordelag ut om hvordan det er å ha en helaften på by`n uten å lykkes med damene, og først utpå morgenkvisten må gå til innkjøp av tjenester.».

Krever oppreisning
Nå krever Arild Rønsens advokat, Øyvind Berre, en oppreisning fra gratisavisen, melder Natt & Dag selv i en pressemelding. 

«Omtalen inneholder alvorlige påstander om forhold som er både straffbare, og gjenstand for sosial fordømmelse», skriver han.

Advokaten krever blant annet at oktoberutgaven av Natt&Dag trekkes tilbake, at Natt&Dags utgiver Innovation Media betaler Rønsen 200 000 kroner, at ansvarlig redaktør av Natt&Dag, Andreas Tylden, betaler 30 000 kroner og at Natt&Dag må komme med et godt og synlig dementi i novemberutgaven.

Arild Rønsen har vært en av Norges mest profilerte musikkjournalister, og er spaltist i Klassekampen.

- Folk flest skjønner ikke at dette er «gammelt nytt» - og folk flest skjønner langt i fra at dette bare er tull og tøys. Jeg har et mye sterkere «merkenavn» nå enn for 19 år siden; og jeg forsøker faktisk å bygge en slags karriere på det, har Rønsen skrevet i en e-post, ifølge Natt & Dag.

Håper på løsning
Han mener også at hans politiske tilknytning gjør saken til en ekstra belastning.

- Ettersom Rønsen har sin politiske forankring på venstresiden, rammer beskyldninger om at han selv kjøper og støtter kjøp av seksuelle tjenester særlig hardt, heter det i et brev fra advokaten.

Rønsen selv ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg håper på en snarlig løsning, er hans kommentar når Dagbladet ringer.

Innovation Media ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

STRIDENS KJERNE: Denne teksten ble trykket i Natt & Dag i 1990, og på nytt igjen i det siste nummeret. FOTO: FAKSIMILE
STRIDENS KJERNE: Denne teksten ble trykket i Natt & Dag i 1990, og på nytt igjen i det siste nummeret. FOTO: FAKSIMILE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media